Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 138 (8362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Ori ei, ori noi”

Găsirea unor sponsori care să cumpere Foresta de la acționari, soluția propusă de Ion Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situația complicată a clubului de fotbal Foresta Suceava, rămas fără conducerea tehnică și cea administrativă, după demisia antrenorului Dorin Goian, a președintelui Gabriel Clim și a vicepreședintelui Marian Bordeianu, la scurt timp după ratarea promovării în Liga a II-a, a fost comentată de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a explicat că municipalitatea este doar finanțator, nu și acționar, încât nu are pârghii prin care să facă vreo schimbare.

“Cunosc aceste probleme cu acționarii clubului, dar prea multe nu pot să fac. Tăvălugul a început în 2017, când Foresta avea datorii de 300.000 de lei la Finanțe. Atunci au venit acei cetățeni din Republica Moldova, au plătit acele datorii și automat au devenit acționarii clubului. Acum se spune că trebuie să se implice primarul. Se implică, dar până la un punct. Eu am mai încercat să intervin în acest conflict, dar n-am avut nicio șansă. Cei din conducerea clubului au venit cu o variantă radicală - ori ei, ori noi! În cazul ăsta există o singură soluție - să găsim sponsori care să cumpere echipa de la acționarii moldoveni, pe care eu nici măcar nu-i cunosc. Primăria n-are bază legală în acest sens. Noi dăm bani la fotbal în baza legii 350”, a spus Ion Lungu în conferința de presă de miercuri.

Edilul a ținut să își exprime dezamăgirea vizavi de ratarea promovării Forestei în Liga a II-a, fără ca cei din conducerea clubului să își asume vreo responsabilitate.

„Dacă promovam, probabil se rezolvau și aceste probleme, pentru că în Liga a II-a avem mai multă vizibilitate. Erau șanse să vină niște sponsori, care să cumpere clubul de la acționari, iar Foresta să rămână a sucevenilor. Eu i-am făcut în trecut această ofertă domnului Goian, când era și un preț foarte mic, dar a refuzat. Fiecare are calculele lui... Dar acum, când clubul are niște acționari, nu poți spune că ei nu au nici un cuvânt de spus. Așa e peste tot în lume – cluburile de fotbal au acționari, conducere administrativă și antrenori”, a menționat Ion Lungu.

Un aspect interesant este și cel al banilor pe care Foresta i-a primit din partea municipalității sucevene în sezonul 2022/2023 – un total de 2,65 milioane de lei.

“Mai sunt de justificat cei 900.000 de lei luați în acest an, ca să putem merge mai departe”, spune primarul Ion Lungu.

Foresta Suceava beneficiază de cel mai mare buget din Liga a III-a, primăria fiind principalul finanțator, tocmai în ideea ca echipa să promoveze în Liga a II-a, ceea ce nu s-a întâmplat acum.

„Sperăm să se limpezească apele la Foresta, iar anul viitor să promovăm în Liga a II-a”, a concluzionat Ion Lungu, într-un ton optimist, în ciuda încrâncenării de care dau dovadă mulți dintre cei care discută despre fotbal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Găsirea unor sponsori care să cumpere Foresta de la acționari, soluția propusă de Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Găsirea unor sponsori care să cumpere Foresta de la acționari, soluția propusă de Ion Lungu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei