Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 138 (8362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din toamnă

Aproape 7.000 de elevi înscriși în clasa pregătitoare. Listele au fost publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

6.854 de copii au fost înscriși în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023 – 2024, cererile fiind depuse în prima etapă prevăzută în calendarul aprobat de Ministerul Educației. 

Listele copiilor înscriși după prima etapă, școlile unde au fost repartizați, precum și numărul locurilor rămase libere în fiecare școală au fost publicate pe pagina online a Inspectoratului Școlar Județean Suceava, www.isj.edu.ro.

Pentru a doua etapă de înscriere mai sunt disponibile 751 de locuri.

În municipiul Suceava, locuri libere au mai rămas la puține unități de învățământ  - Școala Gimnazială „Grigore Ghica” Voievod – 6 locuri, Școala „Jean Bart” – 4 locuri, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava – 1 loc, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” – 9 locuri.

 

7000 de boboci la clasa pregătitoare, din toamnă

Etapa a doua de înscriere se adresează copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la această etapă.

Potrivit calendarului, în perioada 13 - 16 iunie sunt prevăzute: depunerea cererilor-tip de înscriere; validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

De asemenea, în perioada 19 iunie - 10 iulie sunt prevăzute:procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere; afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 - 8 septembrie 2023 vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/ tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. 

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a pus la dispoziția părinților interesați de înscrierea în clasa pregătitoare un număr de TelVerde gratuit.

Mai exact, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.30 și vineri, în intervalul orar 8.00 - 14.00, persoanele interesate pot obține informații cu privire la înscrierea în învățământul primar la numărul de telefon 0800816230.

De asemenea, date despre proceduri, școli, locuri disponibile, circumscripții, calendar sunt disponibile pe pagina online a instituției isj.edu.ro.

Potrivit estimărilor Inspectoratului Școlar Județean Suceava, peste 7.600 de copii vor începe clasa pregătitoare în toamna acestui an, aceștia fiind repartizați în 397 de clase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 7.000 de elevi înscriși în clasa pregătitoare. Listele au fost publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar.
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Aproape 7.000 de elevi înscriși în clasa pregătitoare. Listele au fost publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei