Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 125 (8349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Coltul cititorului

Stagiu de perfecționare pentru cadre didactice de la LTS Bivolărie în Laval, Franța

În cadrul proiectului „Perfecționarea personalului din învăţământul special din județul Suceava în instituții similare din străinătate”, finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene și inițiat de Consiliul Județean Suceava, 5 profesoare de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie au efectuat în perioada 21.05.2023-27.05.2023 o mobilitate la Colegiul Jaques Monod, Laval, departamentul Mayenne, Franța.

Activitățile de job-shadowing desfășurate au vizat în principal: monitorizarea metodelor de lucru cu elevii, utilizarea mijloacelor digitale în actul didactic, analizarea unor exemple/studii de caz din domeniul educației speciale. Au avut loc sesiuni de discuții/dezbateri organizate de școlile partenere, autoritățile locale (Consiliul Departamental Mayenne, Primăria orașului Laval) și instituții implicate în domeniul educativ, respectiv al integrării copiilor cu CES în învățământul de masă (precum Maison Departementale d`Autonomie). Aceste întâlniri, în care membrii delegației de la L.T.S. Bivolărie și-au putut forma o imagine de ansamblu asupra sistemului de învățământ francez și a tipurilor de educație incluzivă, au fost facilitate de către membrii comitetului de înfrățire Suceava-Laval.

Pe lângă aspectele instructiv-educative, proiectul a inclus și obiective lingvistice – valorificate în comunicarea directă din cadrul atelierelor de lucru și activităților didactice, precum și obiective culturale – realizate prin vizite la Musée du Vieux Chateau și Conservatoire à Rayonnement Départemental din Laval.

Cele 5 cadre didactice participante, respectiv: Teodoriuc Florica, Motrescu Anișoara, Șorodoc Claudia, Lucan Oltița și Georgescu Elena, consideră că această mobilitate le-a oferit oportunitatea unor experiențe și achiziții substanțiale în domeniul lor de activitate și mulțumesc Consiliului Județean Suceava și partenerilor din Laval, care au făcut posibilă implementarea proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stagiu de perfecționare pentru cadre didactice de la LTS Bivolărie în Laval, Franța.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stagiu de perfecționare pentru cadre didactice de la LTS Bivolărie în Laval, Franța0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei