Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 125 (8349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Drumul județean din Izvoarele Sucevei spre granița cu Ucraina va fi finalizat până la sfârșitul acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul județean din Izvoarele Sucevei spre granița cu Ucraina va fi finalizat până la sfârșitul acestui an. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care a inspectat marți, alături de primarul din Izvoarele Sucevei, Mihail Mechno, lucrările de modernizare a acestui tronson de drum.

Gheorghe Flutur a precizat că DJ 175 din Izvoarele Sucevei se modernizează pe o lungime de 3,1 kilometri printr-un proiect transfrontalier, aceleași lucrări fiind realizate și în partea ucraineană. „Suntem bucuroși că avansează lucrările de modernizare pe acest tronson de drum care face legătura cu frontiera cu Ucraina. Pe lângă lucrările de modernizare, proiectul include și construcția unui pod și a șapte podețe. Termenul e finalul acestui an și sunt convins că lucrările se vor finaliza. Practic noi urmărim ca legătura dintre Ucraina și România să se facă și pe aici, la Izvoarele Sucevei, la 50 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc. Același lucru îl fac și vecinii noștri din Ucraina, tot pe program transfrontalier, dincolo la Șipotele Sucevei, unde s-a născut Ciprian Porumbescu. De altfel, investițiile acestea au o importanță strategică pentru că dorim să facem legătura cu Seletinul, care e la 15 kilometri de aici de frontieră, cu Putila și mai parte spre Ivano-Frankivsk”, a precizat șeful administrației județene.

El a adăugat că CJ Suceava a demarat procedurile de licitație pentru o altă investiție importantă, modernizarea drumului de pe Valea Brodinei care face legătura cu Izvoarele Sucevei. Gheorghe Flutur a mai adăugat că zilele acestea se va aproba și proiectul pentru modernizarea ultimul tronson de drum către Ulma, spre un alt viitor punct de frontieră cu Ucraina. „Vrem astfel ca legătura dintre Ucraina și județul Suceava să se facă pe tronsoane de drum asfaltate. Și putem să spunem că județul Suceava se dezvoltă și pe tronsoanele de drum care fac legătura cu Ucraina. Sunt investiții strategice care sunt convins că vor duce la dezvoltarea turismului și la dezvoltarea economică așteptată în această zonă de multă vreme”, a încheiat Gheorghe Flutur.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul județean din Izvoarele Sucevei spre granița cu Ucraina va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Drumul județean din Izvoarele Sucevei spre granița cu Ucraina va fi finalizat până la sfârșitul acestui an5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei