Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 107 (8331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Selecție PNRR

Peste 20 de școli din județ, eligibile pentru dotarea cu laboratoare smart de până la 60.000 de euro fiecare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 20 de școli din întreg județul sunt pe lista intermediară a Ministerului Educației pentru dotarea cu laboratoare inteligente – smart lab, fiecare în valoare de maximum 60.000 de euro.

La nivel național sunt peste 1.000 de unități școlare care au trecut de prima etapă de selecție realizată de ministerul de resort, cea de evaluare e eligibilității proiectelor, acestea urmând să treacă printr-un nou filtru, de evaluare calitativă. Pentru implementare, fiecare proiect trebuie să obțină minim 70 de puncte. Valoarea totală a finanțărilor este de 117.499.800 de euro, fără TVA, prin PNRR.

Prin proiect se pot finanța următoarele investiții: achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific „smart lab”); achiziționarea de conținut educațional, software și licență specifice; conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ; instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor de tip „smart lab”.

„Aceste laboratoare pot fi utilizate la toate disciplinele de studiu și reprezintă un concept modern de învățare virtuală, cu posibilitatea de a fi adaptate profilului oricărui liceu”, se arată în proiect.

Pe lista intermediară a Ministerului Educației, care cuprinde școlile admise după prima etapă, se regăsesc colegiile naționale „Ștefan cel Mare” Suceava, „Spiru Haret” Suceava, „Petru Rareș” Suceava, „Mihai Eminescu” Suceava, "Nicu Gane" Fălticeni, „Dragoș Vodă” Câmpulung, „Ștefan cel Mare” Câmpulung – Militar, colegiile tehnice „Petru Muşat" Suceava, de Industrie Alimentară Suceava, "Mihai Băcescu" Fălticeni, "Andronic Motrescu" Rădăuţi, "Vasile Lovinescu" Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuți, Colegiul Economic Suceava, Liceul "Filadelfia" Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Seminarul Teologic, Palatul Copiilor Suceava, Clubul Copiilor Fălticeni, Liceul Natanael Suceava, liceele din Cajvana și Solca etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20 de școli din județ, eligibile pentru dotarea cu laboratoare smart de până la 60.000 de euro fiecare.
 Vizualizări articol: 1097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 20 de școli din județ, eligibile pentru dotarea cu laboratoare smart de până la 60.000 de euro fiecare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei