Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 107 (8331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Peste 170 de controale și 15 amenzi date de DSP Suceava, în luna aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava a efectuat, în luna aprilie a.c., 178 de acțiuni de control, în urma cărora a aplicat 20 de sancțiuni contravenționale constând în 5 avertismente și 15 de amenzi în valoare totală de 31.200 de lei.

Directorul executiv al DSP Suceava, Daniela Odeh, a informat marți, printr-un comunicat de presă, că la categoria nonaliment inspectorii sanitari au efectuat 44 de controale, pentru neconformităţile constatate fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale constând în 4 avertismente și 6 amenzi, în valoare totală de 12.400 de lei. Au fost verificate două unități din domeniul apă, 16 controale au fost în unități de turism, unde s-a aplicat și o amendă în valoare de 1.000 de lei; 10 controale la unități din categoria mediu; 5 controale în unități sanitare, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale, constând în 4 avertismente și 5 amenzi în valoare totală de 11.400 lei, și 3 controale în domeniul unităților de înfrumusețare.

Printre neconformităţile depistate se numără neinstruirea personalului calificat privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă; igienizarea incorectă a mâinilor; nerespectarea circuitelor funcţionale și a regimului produselor biocide; lipsa etichetelor dublu adezive în documentele medicale ale pacienților care să demonstreze trasabilitatea prin înregistrări electronice sau letrice a instrumentarului medical sterilizat; lipsa probelor din fiecare fel de mâncare servit în ultimele 48 de ore; completarea incorectă a foii de observație clinică generală; completarea registrului de monitorizare temperatură a frigiderului fără a citi indicațiile  termometrului din frigider; utilizarea de ambalaje neconforme cu cerinţele impuse de normele pentru colectarea deşeurilor periculoase; păstrarea necorespunzătoare a medicamentelor termolabile.

La categoria aliment inspectorii au efectuat în aprilie 134 de controale, pentru neconformitățile depistate fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale - un avertisment și nouă amenzi în valoare totală de 18.800 de lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins 14 controale la producători și ambalatori; 4 controale la distribuitori, fiind aplicată o amendă în valoare de 6.000 de lei; 72 de controale la retaileri; 43 de controale în unităţi din sectorul de servicii, fiind aplicate 8 amenzi în valoare totală de 12.800 de lei și un avertisment. La producători primari care vând direct consumatorului final a fost un control.

Inspectorii au constatat plasarea pe piață a produselor alimentare care nu sunt notificate Ministerului Sănătății, conform normelor în vigoare; neinstruirea personalului calificat privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă; neasigurarea controlului și înregistrării temperaturii în spații frigorifice; neefectuarea în unitatea de alimentație a operațiunilor de curățenie și dezinfecție, organizarea deficitară a procesului de producție alimentară, nerealizându-se orientarea fluxului tehnologic într-un singur sens și favorizându-se încrucișările între fazele salubre și cele insalubre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 170 de controale și 15 amenzi date de DSP Suceava, în luna aprilie.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 170 de controale și 15 amenzi date de DSP Suceava, în luna aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei