Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 96 (8320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Tedi și prietenii naturii la grădinițele din Vatra Dornei și Dorna Candrenilor

Bucurie mare în rândul copiilor din grupa mare de la grădinițele cu program prelungit Dorna Candrenilor și ”Albă ca zăpada” din Vatra Dornei: unul dintre eroii preferați, ursul Tedi, s-a jucat și a desfășurat alături ei mai multe activități de educație ecologică.

Împreună au plantat pomi, flori și au realizat mai multe obiecte noi din unele reciclate. Activitățile au avut loc în cadrul programului ”Tedi și prietenii naturii” inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și inspectoratele școlare din județele Suceava, Giurgiu și Prahova.

 

Marți, pe 25 aprilie, copiii de la două grădinițe din Vatra Dornei și Dorna Candrenilor și-au îmbogățit cunoștințele despre educația ecologică în cadrul lecțiilor desfășurate prin programul Tedi și prietenii naturii. Spre marea lor încântare, Tedi a fost prezent la activități.

Acesta este un program în cadrul căruia copiii de grupă mare de la grădinițe își însușesc reguli de bază privind protecţia mediului, reciclarea, respectul faţă de plante şi animale, precum și informații utile privind o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. În cadrul programului este abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

 

„Tedi și prietenii naturii este cel mai nou program de responsabilitate socială Maspex, desfășurat anul acesta ca ediție pilot cu sprijinul partenerilor noștri – inspectoratele școlare județene din Prahova, Suceava și Giurgiu și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Ne bucurăm să putem fi alături de comunitățile din care facem parte, am fost primiți cu mare deschidere de doamnele educatoare care s-au înscris și participă la activități. Entuziasmul copiilor și dorința lor de a-și însuși cât mai multe cunoștințe despre natură ne motivează și mai mult să desfășurăm anul viitor proiectul la nivel național”, a declarat Ioana Vișean, Director Comunicare Maspex Romania.

 

Participarea la programul Tedi și prietenii naturii este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării programului.

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând mai multe scenarii pentru activități împreună cu materiale didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii.

Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii primesc anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).

Mai multe informaţii despre tema programului se găsesc pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro/.

            

Despre Maspex Romania

Cu o experienţă de peste 25 de ani pe piaţă şi un portofoliu vast de produse, compania Maspex Romania este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri sărate, apă minerală naturală.

Compania deţine branduri cunoscute şi apreciate, precum: Tymbark, Tedi, Ciao, Figo, Bucovina, Tiger, Alcalia, La Festa, Salatini, Rollini d’Oro, Arnos, Vălenii de Munte, Zubrowka.

Contribuim continuu la crearea unui cadru sănătos de dezvoltare pentru noile generații, acordăm o atenție deosebită principiilor sănătoase și implementăm proiecte sociale care au scopul de a îmbunătăți calitatea vieții prin educație, nutriție echilibrată, sport și mișcare, avem grijă de mediul înconjurător. Școala Siguranței Tedi (www.scoalatedi.ro), Cupa Tymbark Junior (www.cupatymbark.ro), Tedi și prietenii naturii (www.tediprietenulnaturii.ro), Spitale Colorate (https://www.maspex.ro/csr/) sunt câteva dintre proiectele noastre de succes, care au grijă astăzi de generațiile de mâine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tedi și prietenii naturii la grădinițele din Vatra Dornei și Dorna Candrenilor.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tedi și prietenii naturii la grădinițele din Vatra Dornei și Dorna Candrenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei