Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 96 (8320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vremea judecății

Hoțul Proca, cel care a furat banii mirilor după nuntă, condamnat într-un dosar și judecat față de alte 8 părți vătămate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean care la vârsta de 30 de ani are deja un cazier bogat în fapte de furt a fost condamnat recent de Judecătoria Iași la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare într-un dosar de tentativă de furt. Judecătorii au mai decis să îl mențină în arest preventiv pe Flavius Gabriel Proca până ce sentința va rămâne definitivă din motive lesne de înțeles. Același Proca este trimis în judecată și de procurorii suceveni, într-un dosar de furt în care sunt nu mai puțin de 8 părți vătămate.

Probabil că unora dintre cititori numele Proca le atrage atenția având în vedere multitudinea de furturi comise de acesta, mai ales o faptă din vara anului trecut, care a fost intens mediatizată.

La finele lunii iulie a anului trecut doi tineri avuseseră nunta în seara unei zile de vineri, iar sâmbătă, a doua zi, au plecat pentru câteva ore de acasă, pentru a-și rezolva o serie de probleme. Un hoț a pătruns în apartamentul de la etajul I al unui bloc din cartierul Zamca, din municipiul Suceava, pe un geam rabatat pe care l-a forțat. Hoțul a răvășit interiorul și ar fi plecat cu 17.800 de euro (lei, lire sterline și euro). Este vorba de banii rămași celor doi tineri după nuntă. Aceștia nu apucaseră să-și plătească nici măcar toate datoriile și cheltuielile făcute cu petrecerea de nuntă. Imediat după furt, păgubitul a relatat poliției că la etajul superior era mutat un tânăr pe care îl cunoștea din vedere și care l-a supravegheat timp de câteva zile. Păgubitul a mai aflat că respectivul are cazier în materie de furturi și a mai constatat că, imediat ce au dispărut banii din casa sa, a dispărut și el din bloc. Așadar, era aproape clar cine era hoțul.

Mai ales când au aflat cine era vecinul de deasupra polițiștii judiciariști suceveni au fost lămuriți în mare parte cu privire la cine este hoțul.

Din experiențele anterioare se știa că Proca se mută dintr-un oraș în altul, mai ales după ce comite un furt cu prejudiciu mare. Așa s-a întâmplat și după furtul din casa mirilor din cartierul Zamca.

Flavius Gabriel Proca a fost identificat în municipiul Oradea, după ce o perioadă fusese și pe Litoralul Mării Negre.

Prins și adus la Suceava, Proca a fost înhățat și de polițiștii ieșeni pentru o faptă comisă în Iași. Revenind la momentul actual, hoțul pare a se afla într-o situație complicată, cu condamnarea de 3 ani și 6 luni de la Iași (care nu este definitivă), dar și cu dosarul de la Suceava, cu numeroase părți vătămate.

Cu alte cuvinte, Flavius Gabriel Proca pare a se îndrepta spre ani buni de pușcărie în dosarele în care este judecat  

În trecutul nu foarte îndepărtat, Proca a mai fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, pentru infracțiunea de furt calificat. În urmă cu câțiva ani, Proca și alți complici au fost arestaţi pentru furturi comise din apartamente de la parterul blocurilor din municipiul Suceava. Ca mod de operare, hoții intrau pe geamurile lăsate deschise de proprietari, chiar şi dacă aceştia erau acasă. Hoții intrau de obicei în bucătărie și înhățau bunurile de pe holul apartamentelor. Pentru că proprietarii își lasă de regulă portofelele cu bani sau telefoanele pe hol, hoții reușeau să creeze prejudicii serioase. Tânărul a fost pus sub acuzare pentru furturi și în Italia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoțul Proca, cel care a furat banii mirilor după nuntă, condamnat într-un dosar și judecat față de alte 8 părți vătămate.
 Vizualizări articol: 2413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoțul Proca, cel care a furat banii mirilor după nuntă, condamnat într-un dosar și judecat față de alte 8 părți vătămate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei