Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 96 (8320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pas important

Viitorul parc fotovoltaic al Primăriei Suceava a obținut avizul de mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de amenajare a unui parc fotovoltaic pe o suprafață de 30 de hectare pe terenurile gropii de zgură de la Termica, pentru acoperirea parțială a necesităților energetice ale Primăriei Suceava, dar mai ales pentru alimentarea parcului de autobuze electrice care deservesc transportul public, a mai făcut un pas important.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat miercuri că a obținut avizul de mediu pentru unul dintre proiectele extrem de importante ale municipalității - parcul fotovoltaic.

„Până la finele lunii aprilie ar trebuie să ni se predea studiul de fezabilitate pentru acest parc fotovoltaic din care să rezulte valoarea indicatorilor tehnico-economici, iar până pe data de 1 iunie sperăm să primim și proiectul tehnic cu detaliile de execuție.

Ne așteptăm ca Ministerul Energiei să lanseze apelul de proiecte pentru depunerea proiectelor pentru parcuri fotovoltaice în perioada iulie-august. Este un proiect foarte important la care ținem foarte mult. Vrem să producem cât mai multă energie pentru a acoperi din consumurile proprii ale municipalității, dar mai ales să asigurăm energia electrică la TPL, unde consumurile cu încărcarea autobuzelor electrice sunt foarte mari”, a explicat Ion Lungu.

Necesitatea realizării parcului fotovoltaic s-a conturat pe fondul crizei energetice, când costurile energiei electrice au crescut și de cinci ori, comparativ cu cele dinaintea liberalizării pieței și a izbucnirii războiului din Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viitorul parc fotovoltaic al Primăriei Suceava a obținut avizul de mediu.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viitorul parc fotovoltaic al Primăriei Suceava a obținut avizul de mediu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei