Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 90 (8314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără pierderi

Sucevenii plătesc pentru apa evacuată la canalizare 100% din apa furnizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava este un oraș unde locuitorii plătesc 100% pentru canalizare din apa furnizată. Petre Buju, unul dintre sucevenii care au sesizat acest aspect, crede că situația nu este una normală. Acesta a explicat că nu toată apa care curge la robinete ajunge și la canalizare, astfel încât procentul pe care ar trebui să îl achităm ar trebui să fie mai mic. Din apa furnizată de ACET o parte ajunge în mâncarea gătită, pentru consum propriu sau pentru udatul florilor și al gazonului, în cazul unui imobil tip casă.

Situația nu a fost la fel mereu. În urmă cu aproape 30 de ani, mai exact în 1994, fostul RAUCL (devenit ACET între timp) a emis un act prin care se stabilea că ”apa deversată la canal provenită din consumul menajer al populației se stabilește la nivelul de 80% din cantitatea de apă consumată”. Ulterior, la începutul anilor 2000, Consiliul Local Suceava de la vremea respectivă a votat din nou, iar de această dată procentul a fost majorat la 100%, prag care este în vigoare și în ziua de azi. Este drept, legislația permite acest lucru și menționează că apa evacuată de utilizatorii casnici poate avea o cotă procentuală de 80-100% din cantitatea totală de apă furnizată. Sucevenii nu sunt însă singurii în situația de a plăti integral apa primită cu cea evacuată. Cel mai mic procent, de 80%, era în Dolj, urmat de Vâlcea, cu 85%, în timp ce în Tulcea și Prahova se plătea 90%. Practic, în cele mai multe județe ale țării se mergea pe procentul maxim, e drept, potrivit unei statistici de acum mai bine de 10 ani, care între timp se poate să se fi schimbat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii plătesc pentru apa evacuată la canalizare 100% din apa furnizată.
 Vizualizări articol: 1801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sucevenii plătesc pentru apa evacuată la canalizare 100% din apa furnizată5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei