Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 90 (8314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiții noi

Lista de așteptare pentru „Rabla” local, revizuită de Primăria Suceava pe baza noilor criterii de eligibilitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 600 de suceveni s-au înscris în programul de casare a vehiculelor uzate, dar lista de așteptare va fi revizuită pe baza noilor criterii stabilite de Ministerul Mediului, a anunțat miercuri, în conferință de presă, primarul de Suceava, Ion Lungu.

Lungu a arătat că programul Rabla Local, prin care se acordă 3.000 de lei pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani, fără ca proprietarii să fie obligați să cumpere o mașină nouă, va începe în data de 21 aprilie a.c..

În municipiul Suceava vor fi casate 1.000 de autovehicule uzate prin Programul ”Rabla Local”. Primăriile pot depune cererile de finanţare şi documentaţia aferentă prin intermediul aplicaţiei informatice, pusă la dispoziţie de Administrația Fondului de Mediu, în perioada 21 aprilie 2023, ora 10.00 – 28 aprilie 2023, ora 23.59.

Conform hotărârii Consiliului Local Suceava, de aprobare a participării municipiului la acest program, valoarea totală a proiectului este de 3 milioane de lei, respectiv câte 3.000 de lei stimulent pentru fiecare autovehicul casat. Din această sumă, 2,4 milioane de lei sunt alocați de Ministerul Mediului, iar 600.000 de lei va fi contribuția municipalității. Primarul Ion Lungu a subliniat că în conformitate cu prevederile legislative, pot participa la acest program doar persoanele fizice care au reședința în municipiul Suceava, dețin în proprietate un autovehicul uzat înmatriculat pe numele lor de cel puțin cinci ani, nu au restanțe la plata amenzilor, a taxelor și impozitelor locale sau de stat și nu sunt condamnate pentru infracțiuni împotriva mediului prin hotărâre judecătorească definitivă. De asemenea, solicitanții trebuie să-și ia angajamentul că nu vor achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de trei ani de la primirea stimulentului pentru casare. Pentru autovehiculul uzat, criteriile de eligibilitate care trebuie îndeplinite cumulativ sunt următoarele: autovehiculul este înregistrat în evidențele fiscale ale UAT solicitant; la data participării în program are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației; are norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară; conține componentele esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lista de așteptare pentru „Rabla” local, revizuită de Primăria Suceava pe baza noilor criterii de eligibilitate.
 Vizualizări articol: 1080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lista de așteptare pentru „Rabla” local, revizuită de Primăria Suceava pe baza noilor criterii de eligibilitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei