Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 87 (8311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Prin pădurea de cuvinte

Gastronomie cu... amor (29). Don Juan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europa.Noi, toți românii, ne îndreptăm, pas cu pas, cam șchiopătat, e drept, spre Europa, ca spirit și civilizație, civilitate. Doar că unii cu avionul, alții cu trenul, alții cu căruța (plină de fier vechi)... Alții cu cazare și leafă asigurată pentru 4 ani, la Bruxelles. Fiecare cum poate...

Gândaci.La restaurant: - Gândaci aveți? - În meniu sau așa, în general?

Crâșme.Un crâmpei de București dispărut: crâșmele din vechile mahalale. O poză din1964 ne prezintă faimosul Bufet Odobești, de pe linia Căii Moșilor, colț cu str. Oltarului. Crâșma, localizată într-o casă modestă de pe la 1900, a fost un reper pentru multe generații, dar a inspirat și producători de film să toarne scene acolo. Nu putem să nu observăm ce impecabil se menținea piatra cubică! În numele unei sistematizări galopante, regimul comunist a demolat, lărgit și populat cu blocuri tronsonul Căii Moșilor dintre Obor și b-dul Carol I, segment pe care se găsea Bufetul Odobești. Cârciuma de mahala a dispărut, dar rămâne în amintirea celor care au locuit în zonă și cadre ca acesta îi păstrează memoria vizuală.

Balanță.Îl știi pe Don Juan? Ei bine, poate că Balanța îl poate chiar întrece. Bărbatul din această zodie e priceput în flirturi și curtoazii, un expert în cuceriri, dar un mofturos după ce o femeie îi cade la picioare. Vânatul nu pare să fie la fel de gustos ca vânătoarea! Meniul ți-ar putea asigura momente inedite în pat, chiar dacă el este un priceput în așa ceva și respectă foarte mult femeia, făcându-i pe plac în astfel de momente. Lasă-l să te surprindă! Un caracter puternic, chiar și sexual vorbind, dacă ai un astfel de specimen acasă, fii cu ochii pe el și nu-l lăsa să-ți scape. Mereu te va surprinde! Dar nici tu nu te lași mai prejos și folosești toate ingredientele, ca pasiunea lui pentru tine să rămână intacte...chiar și culinar vorbind, printr-o specifică salată afrodiziacă.Ingrediente: 3 căni de legume verzi diferite (în funcție de ce îți place- spanac, salată verde, rucola, broccoli, etc), 1 avocado, tăiat în jumătate și apoi feliat subțire, 1 ceapă verde, feliată subțire, 1 lingură ghimbir proaspăt ras, 1 lingură miere, 1 lingură de oțet de orez, 1 linguriță de sos de soia light, piper negru, proaspăt măcinat. Mod de preparare: spală bine legumele și pune-le într-un bol mare. Într-un bol adaugă ghimbirul, mierea, oțetul, sosul de soia și piperul. Amestecă-le bine, până ce compoziția devine ca o emulsie, adaugă sosul peste salată numai în momentul servirii și amestecă-le ușor, de preferat cu mâna pentru a nu strivi avocado.

Anunț.Anunț într-un bar parizian: ,,În cazul unui atac terorist, păstrați-vă calmul, achitați nota de plată și apoi fugiți cât puteți de repede!''

Gogonele.Dulceață de pătlăgele verzi (gogonele). Pentru fiecare kilogram de pătlăgele verzi, 100gr de zahăr, două lămâi, câteva nuci, scorțișoară. Se taie în bucățele pătlăgelele și se lasă la macerat timp de o noapte, în zeama proprie, în care s-a adăugat zahărul, împreună cu lămâile curățate de coaja albă și tăiate bucățele. Dimineața, se pune totul la fiert timp de circa trei ore. La sfârșit se adaugă nucile tocate și puțină scorțișoară. (Simona Fasuleo, ”Povestioare și rețete culinare”).

 

Inspirație.M-am dus la restaurant și am comandat repede: - Dați-mi, vă rog, ce mănâncă cel de la masa de acolo. - Bine, eu îl chem la telefon și dvs îi luați mâncarea.

Rețetă.În fiecare zi, într-un magazin, intră un tip care cumpără 1 kg de biscuiţi, un borcan de muştar şi 150 g de caşcaval. Azi aşa, mâine aşa, până când vânzătorul îl întreabă: - Iertaţi-mă, dar ce faceţi cu 1 kg de biscuiţi, un borcan de muştar şi 150 g de caşcaval? - O prăjitură. - O prăjitură?! - Da. - Şi e bună? - Nu.

Last.Cezar: - Haideți la masăăăăăă! Brutus: - Și eu? Cezar: - Și tu, Brutus!

Comunism.- Și cum o să fie în comunism? - O să fie minunat, tovarășe! Varza va fi gratuită. – Dar... mie nu-mi place varza...- O să-ți placă... o să-ți placă...

Priorități.– Iubi, vin îndată acasă, și-s lihnit de foame! Ce avem de mâncare? – Bravo, băiete! Eu n-am primit niciun like de 5 ore...și ție-ți arde de mâncat?

Cezar.Împăratul roman parcurgea adesea și 150 km pe zi, în fruntea armatelor sale. P.S. (cam trist). Ok, dar el dispunea de o ”rețea rutieră” mai funcțională decât – de pildă – cea a României de azi...

Speranță.Peste 300.000 de specii vegetale terestre sunt – ori pot fi – comestibile.

Încălzire.Încălzirea globală este favorabilă proliferării insectelor. Bon appetit! Mă rog...în caz de...

Carne.Peste 10 milioane de animale crescute în ferme sunt sacrificate anual în SUA.

Ce drăguț!(?). Aflu că marele naturalist, savantul genial Ernst Haeckel a ”botezat” cu prenumele soției lui două varietăți de meduze. Acuma, vă – și mă – întreb: oare asta o fi fost un compliment, ori, dimpotrivă, o subtilă ironie conjugală? Că meduza...na...e cam pasivă...Numai moș Haeckel știe...Mie mi-a plăcut, m-a amuzat informația asta...

Porc.”Și eu și tu, mon cher cochon – porc – nu vom fi apreciați cu adevărat decât după moartea fiecăruia dintre noi doi. ” (Jules Renard).

Pădure.În 1937, Himmler a lansat un program de studii menit să demonstreze că ”omul german, arianul, e legat spiritual și istoric de Pădure”.

Codru.Pădurile Terrei au absorbit o treime din emisiile de carbon industriale de pe glob, în perioada 1990-2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gastronomie cu... amor (29). Don Juan.
 Vizualizări articol: 988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Gastronomie cu... amor (29). Don Juan5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei