Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 85 (8309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În serviciul public

Un doctor din Iași s-a mutat la Suceava pentru a acorda consultații cu ambulanța la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un medic de familie s-a mutat din Iași la Suceava, de la 1 martie a.c., pentru a oferi consultații la domiciliu prin intermediul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Suceava.

Doctorul Bogdan Himiniuc are 34 de ani și și-a propus să rămână pentru multă vreme la Suceava, în serviciul public. Purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adrian Săraru, a declarat că doctorul Himiniuc este al doilea medic de familie cu care stația de ambulanță din municipiul Suceava oferă consultații la domiciliu, alături de un medic venit în decembrie anul trecut de la București.

Consultațiile sunt oferite zilnic, gratuit, atât pacienților asigurați medical, cât și celor neasigurați, în intervalul orar 08.00-20.00, inclusiv în zile de weekend, pentru locuitori din municipiul Suceava și localitățile limitrofe.

Potrivit doctorului Săraru, în luna decembrie a anului trecut, când serviciul a devenit operațional, la stația de ambulanță din Suceava au fost 5.500 de solicitări, din care 171 au fost rezolvate prin consultații la domiciliu. În ianuarie 2023 au fost 5.900 de solicitări, cu 67 de consultații la domiciliu, în februarie, din 5.100 de solicitări de ambulanță, 46 au putut fi rezolvate la domiciliu, iar în martie, din 6.211 de solicitări, 55 au fost consultații la domiciliu.

„Căutăm în continuare medici de familie sau de medicină generală cu care să încheiem contracte de colaborare pentru că vrem să extindem serviciul de consultații la domiciliu și la celelalte stații din județ. Astfel se pot decongestiona atât Serviciul de Ambulanță, cât și Unitatea de Primiri Urgențe”, a declarat dr. Săraru.

Consultațiile la domiciliu prin intermediul Serviciului de Ambulanță se accesează telefonând tot la numărul de unic de urgență 112. Pacientul poate solicita de la început acest tip de consultație sau i se poate sugera, în urma discuției cu operatorul de la 112, pe baza simptomelor sau a ceea ce comunică persoana care sună. 

La această dată, Serviciul de Ambulanță Județean are 10 medici la stația Suceava, 2 la Fălticeni și câte unul la stațiile din Gura Humorului, Rădăuți și Vatra Dornei. Medicii lucrează în ture de 24 de ore, din care 12 ore pe autospecială și 12 ore la coordonare, iar asistenții și ambulanțierii au ture de 12 ore.

Alături de personalul angajat și de medicii de la serviciul de consultații la domiciliu lucrează și 25 de voluntari - asistenți și ambulanțieri calificați, distribuiți în toate stațiile din județ, cu excepția celor din Broșteni și Solca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un doctor din Iași s-a mutat la Suceava pentru a acorda consultații cu ambulanța la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un doctor din Iași s-a mutat la Suceava pentru a acorda consultații cu ambulanța la domiciliu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei