Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 85 (8309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pas spre normalitate

Primii aproximativ 1.500 de proprietari de teren intabulați gratuit în Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Salcea a anunțat că este în etapa finală procedura de intabulare gratuită a terenurilor a aproximativ 1.500 de proprietari de suprafețe extravilane din oraș, în urma finanțării nerambursabile obținute. Procedura este în perioada în care se pot depune contestații, fiind așadar aproape finalizată. Procedura a fost începută din 2018, din perioada vechii conduceri a primăriei, însă nu a fost continuată din lipsă de interes și implicare, fiind reluată după 30 octombrie 2020.

Foarte important este că sunt deja semnate contracte în cadrul altor două finanțări nerambursabile, ce implică intabularea a 11 sectoare cadastrale.

 

Eforturi pentru recuperarea timpului pierdut

Primarul Ezekiel Belțic a subliniat că este un prim pas spre normalitate, spre realizarea intabulării gratuite a cât mai mult teren din Salcea, o facilitate de care locuitorii nu au beneficiat în ultimii ani, dar pentru care se fac eforturi acum în vederea recuperării timpului pierdut.

”În stabilirea sectoarelor cadastrale am avut în vedere finalizarea documentației pentru intabularea începută în anul 2018 și nefinalizată până la data de 30 octombrie 2020. UAT orașul Salcea nu a beneficiat anterior acestei date de sumele ce puteau fi accesate în cadrul finanțărilor I-VI și utilizate în vederea intabulării gratuite a aproximativ 9.000 de imobile și de prevederile legale privind importanța intabulărilor sectoarelor cadastrale ce se suprapun cu obiective de utilitate publică”, a declarat primarul Belțic.

Sectoarele cadastrale au fost alese pe criterii prioritare legate de intersectarea cu șantierul viitoarei autostrăzi.

 

Contract și pentru planuri parcelare actualizate

În vederea rezolvării problemelor privind intabularea terenurilor cu număr de parcelă și/sau tarla greșită, în perioada imediat următoare primarul va semna contractul privind realizarea de planuri parcelare, conform și deciziilor definitive ale instanțelor de judecată.După semnarea contractelor se va anunța public denumirea cunoscută a tuturor tarlalelor pentru care vor fi întocmite planuri parcelare și perioada colectării actelor de proprietate.

Măsurătorile pe teren vor fi realizate ulterior, atât în cazul intabulărilor gratuite, cât și în cazul întocmirii planurilor parcelare, iar la momentul potrivit va fi anunțat calendarul măsurătorilor pe teren.

 

Pliante informative privind intabularea gratuită, din casă în casă

Parcelele deja intabulate și aflate în faza de contestații sunt din sectoarele cadastrale 35, 36, 38, 45 (tarlalele cunoscute cu denumirea: Vale de arie, Deal, Lan, Vișinei, Pe pârâu, Coasta morii, La nr. 7, Pârlog - Salcea, Imașul Boilor).

Pe lista parcelelor în cazul cărora sunt contracte de cadastrare semnate sunt sectoarele cadastrale 1, 2, 3, 4, 14 (tarlalele cunoscute cu denumirea: După Mereni, Cioate, Între pâraie - Plopeni, După stâni, Pietriș dreapta, Pietriș stânga, Ivănești dreapta, Ivănești stânga, Căprărie dreapta, Căprărie stânga, Livezi, Nuci, Fasoliște), respectiv sectoarele cadastrale 5, 6, 10, 15, 16, 26 (tarlalele cunoscute cu denumirea: După Mereni, Șfarag, Coada Iazului, Între pâraie - Salcea, Fântâna olarului, Broscărie, Imășel, Sălăgeni – limită Dumbrăveni, Bereșteni – capătul spre Unitatea militară, Lungu vântului, Clin Dumbrăveni, După SMA, Dealul Sălciei, La Ion Ursu).

Proprietarii de teren de pe aceste parcele sunt rugați să se prezinte cu toate actele de proprietate în original și actul de identitate în original, la biroul dedicat intabulării gratuite din sediul vechi al Primăriei orașului Salcea, etaj I, în intervalul orar 07:30-15:30, din zilele lucrătoare cuprinse în perioada 7 aprilie – 6 iunie 2023.

Pentru o informare eficientă a tuturor locuitorilor orașului, Primăria Salcea a tipărit câteva mii de pliante cu informații detaliate care vor fi împărțite din casă în casă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primii aproximativ 1.500 de proprietari de teren intabulați gratuit în Salcea.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primii aproximativ 1.500 de proprietari de teren intabulați gratuit în Salcea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei