Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 83 (8307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Târgul caritabil de Paști „În Lumina Învierii”, la Colegiul Tehnic Rădăuți

Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos rămâne cea mai mare sărbătoare a creștinătății, a cărei solemnitate o trăim toți credincioșii, cu o bucurie liniștită, plină de smerenie.

Perioada Postului Mare al Paștelui este timpul divin de a vorbi despre oameni și omenie și de a acționa în sprijinirea celor care au nevoie de ajutor.

Elevii și profesorii voluntari de la Colegiul Tehnic Rădăuți au înțeles pe deplin că putem păstra permanent cerul şi lumina în sufletele noastre şi că frumuseţea interioară este cea care dă sens cuvântului OM.

Târgul caritabil de Paști „În Lumina Învierii”, organizat joi, 6 Aprilie 2023, la Colegiul Tehnic Rădăuți, s-a desfășurat sub forma unei campanii de strângere de bunuri materiale și alimentare, pentru bătrânii de la Așezământul creștin filantropic „Acoperământul Maicii Domnului” - Mănăstirea Bogdănești. Sloganul Târgului a fost Pâinea sufletului – cuvântul lui Dumnezeu.

Activitatea, inclusă în cadrulProiectului educațional „Darul de lumină și de speranță” - proiect social umanitar de voluntariat integrat  în cadrul Strategiei Naționale de Acțiuni Comunitare (SNAC),  a continuat șirul celorlalte activități desfășurate până în prezent în cadrul acestui proiect și ea s-a dorit a fi semnul distinct de solidaritate cu semenii noștri aflați în suferință și în lipsuri materiale.

Cu ajutorul tuturor celor implicați în proiect – cadre didactice și elevi deopotrivă – am reușit să deschidem și mai larg porțile voluntariatului și să ne mândrim că împreună formăm o Școală a Binelui.

A impresionat pasiunea și dăruirea cu care cei peste 350 de elevi și 15 cadre didactice au știut  să se implice în acțiuni de sprijinire a celor aflați în nevoi.  Standurile Târgului caritabil au fost pline cu produse confecționate sau donate de către voluntarii școlii și de către S.C.Milk SRL și Cofetăria Galany, constând în ouă încondeiate specifice zonei Rădăuțiului, dar și județului Suceava, coșulețe, prosoape naționale, ornamente și felicitări având ca tematică sărbătoarea Paștelui,  mini-torturi, prăjituri, checuri, pateuri, sucuri naturale, fructe. Cele mai multe dintre produsele expuse au fost valorificate prin vânzarea lor, suma obținută urmând a fi utilizată pentru cumpărarea celor necesare bătrânilor din cadrul centrului nominalizat mai sus.

Mesajele felicitărilor au fost emoționante. Ilustrăm doar câteva dintre ele: „Vă doresc să

aveți un Paște liniștit, fericit, plin de credință și lumină în suflet. Vă suntem mereu alături, cu gând curat și luminat.”;„Lumina Sfântă a Învierii Domnului Iisus Hristos să vă încarce sufletul cu speranță și seninătate. Ne gândim cu mult drag la dumneavoastră și vă dorim din toată inima Paște fericit!”; „Sărbătoarea Învierii Domnului să vă aducă har, sănătate, speranță, liniște sufletească. Vă îmbrățișăm cu toată afecțiunea și prețuirea noastră. Paște binecuvântat!” ;   „Lumina Sfântă a Paștelui să vă încălzească sufletul, să vă lumineze viața și să vă aducă renașterea speranței, a credinței și a bucuriei. Nu uitați că vă suntem alături cu sufletul și cu gândul. Fiți binecuvântați, dragi bunici!”

Programul Târgului caritabil a cuprins mai multe momente emoționante, care au marcat, cu multă sensibilitate, emoție și trăire creștină, sărbătoarea Sfintelor Paști. Astfel, elevii Teodora Daneliuc și Robert Botezatu, din clasa a IX-a D, precum și Cosmin Știrban, din clasa a IX-a C, au lecturat, prin selecție, câteva pasaje din Sfânta Scriptură (Evanghelia după Matei, cap. 26, 27, 28), întru luare-aminte la învățăturilor lui Iisus Hristos și la chinurile răstignirii Mântuitorului pe cruce. Corul „Timotheos” al Colegiului, sub îndrumarea doamnei profesor Elisabeta Marici, a bucurat audiența cu prezentarea unor piese muzicale specifice sărbătorilor pascale: Doamne al puterilor, Iartă-mă, Cămara Ta.

Activitatea desfășurată la Colegiul Tehnic Rădăuți s-a bucurat de prezența reprezentantului Inspectoratului Școlar Județean Suceava în persoana doamnei inspector Beatrice Filipiuc. În cuvântul său, doamna inspector a elogiat întreaga activitate de voluntariat desfășurată la Colegiul Tehnic Rădăuți, sub coordonarea competentă „a omului de bine”, profesor dr. Aurica Daneliuc. „Sunt demne de apreciat dovezile voastre de bunătate sufletească, de grijă și de drag pentru bătrânii de la Bogdănești, cei care își poartă cu seninătate și zâmbetul, și lacrimile. Spiritul vostru de compasiune, blândeţe şi generozitate este oglinda sufletului vostru frumos. Faptele voastre bune vă fac să fiți mai împliniți sufletește, mai responsabili și, ce este cel mai important, vă fac să fiți cu adevărat oameni”, a afirmat doamna inspector Beatrice Filipiuc.

Întrucât vremea neprielnică - cod roșu de vânt și viscol - a împiedicat participarea la activitate a doamnei inspector școlar Tatiana Vîntur și a domnului inspector școlar general adjunct Petru Crăciun, aceștia au trimis mesaje elevilor și profesorilor, felicitându-i pentru acțiunea de voluntariat desfășurată, pentru solidaritatea cu semenii aflați în suferință și în lipsuri.

Coordonator județean al Programului Național Strategia de Acțiune Comunitară în România (SNAC), cu o valoroasă expertiză în domeniul educației formale și nonformale, doamna inspector Tatiana Vîntur a considerat întreaga activitate „o reușită deplină”, o dovadă certă a faptului că, pentru a construi o lume mai bună, avem nevoie, mai mult ca niciodată, de implicarea voluntarilor. „Educația este o profesie de suflet. Astăzi, la Colegiul Tehnic Rădăuți, s-a creat o netăgăduită stare de pozitivitate, un adevărat climat emoțional, de creare a unui context relațional cu implicare generală a elevilor și profesorilor într-o excelentă organizare și desfășurare a activității”, a consemnat doamna inspector Tatiana Vîntur în mesajul transmis.

Domnul inspector general adjunct Petru Crăciun a subliniat, în mesajul său, importanța activităților de voluntariat, apreciind, în mod deosebit, că la Colegiul Tehnic Rădăuți, prin coordonarea dedicată a doamnei profesor dr. Aurica Daneliuc, responsabil SNAC al unității școlare, fiecare activitate îmbracă haina succesului. „Toate activitățile cuprinse în Proiectul <Daruri de lumină și de speranță>sunt repetabile și extinse lecții de omenie și de grijă față de semenii aflați în dificultate”,a afirmat, în mesajul său, domnul inspector general adjunct Petru Crăciun.

Mulțumind oaspeților pentru participare, elevilor și profesorilor școlii pentru implicare în realizarea obiectivelor cuprinse în Proiectul SNAC „Darul de lumină și de speranță”, doamna director Mihaela Moisuc a subliniat că, la Colegiul Tehnic Rădăuți, „toți actorii implicați în actul educației au înțeles necesitatea promovării unor oportunități educative, care contribuie la responsabilizarea elevilor, la creșterea capacității de asumare a unor sarcini, favorizând emoții pozitive și interacțiuni constructive.”

În data de 8 Aprilie 2023, un grup de voluntari - elevi și profesori – s-a deplasat la Bogdănești, pentru a fi alături de „bunici” cu daruri de lumină și de speranță.

Doamna inspector școlar Tatiana Vîntur s-a alăturat voluntarilor, susținând activitatea umanitară a acestora, fiind, la rândul ei, purtătoare de daruri pentru „bunicii” însingurați, îmbrățișându-i cu căldură, mângâindu-i cu gingășie și blândețe. Alături de dumneaei s-au mai aflat: doamna inspector Beatrice Filipiuc, doamna director Mihaela Moisuc, doamnele profesor Elisabeta Marici și Angela Popescu. Corul „Timotheos”, condus de doamna profesor Elisabeta Marici, a alinat sufletul bătrânilor cu repertoriul muzical prezentat. Emoții, daruri, mângâiere și împlinire sufletească.

Târgul caritabil de Paști „În Lumina Învierii” a fost o probă elocventă a spiritului  civic, a maturității de gândire și de acțiune, a sensibilității sufletești.O dovadă în plus că voluntarii Colegiului Tehnic Rădăuți înțeleg că lumea poate fi așezată pe un făgaș mai bun atunci când investim energie și sentimente pentru a ajuta niște persoane mai puțin norocoase în viață. Totodată, voluntarii școlii noastre știu că, fără a avea ochi sufleteşti şi vedere sufletească, niciun om nu poartă în interiorul lui lumina vieții, care este lumina lui Hristos.

Să facem bine, pentru a ne păstra sufletul frumos și luminos!         

 

Profesor dr., Aurica Daneliuc

Inițiatorul și coordonatorul Proiectului Darul de lumină și de speranță

Responsabil SNAC la Colegiul Tehnic Rădăuți

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul caritabil de Paști „În Lumina Învierii”, la Colegiul Tehnic Rădăuți.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Târgul caritabil de Paști „În Lumina Învierii”, la Colegiul Tehnic Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei