Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 83 (8307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Formația CSU din Suceava a avut mari bătăi de cap cu arbitrajul în acest sezon

Luni, 10 Aprilie 2023 (20:42:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Calificată în sferturile de finală ale Cupei României cu șanse mari de accedere în turneul Final Four al întrecerii, formația de handbal masculin a Clubului Sportiv Universitar din Suceava trăiește cu emoții finalul de campionat în Liga Națională. „Universitarii” au coborât pe loc de baraj după ultimul eșec din campionat, 28-29, cu Potaissa Turda, care reprezintă a șaptea înfrângere la un singur gol diferență din actualul sezon! Ceea ce nu are cum să nu devină frustrant, mai ales că, în multe dintre aceste confruntări, atât de echilibrate, balanța a fost înclinată cu ajutorul erorilor de arbitraj, care mai de fiecare dată au fost în defavoarea tinerei echipe sucevene.

Aceste aspecte sunt bine cunoscute de comisiile de specialitate, în condițiile în care brigăzile de arbitri care au condus duelurile celor de la CSU cu CSM Focșani (scor 25-26) și HC Buzău (scor 23-24) au fost suspendate de la delegări cinci și respectiv trei etape, fiind cam singurele măsuri de acest gen dictate în actualul sezon competițional în handbalul masculin.

„Nu ne place să pozăm în victime, dar trebuie să tragem un semnal de alarmă. Este obligatoriu să facem aceste lucruri cunoscute, pentru că până la urmă e vorba de poziția noastră în oraș și în fața finanțatorilor noștri. Trebuie să ne apărăm și să luăm o poziție fermă, pentru că așa nu se mai poate. Vă spun acum în premieră că la meciul cu Vasluiul, din etapa a XVIII-a, am vrut să plec de pe bancă în timpul meciului, iar după partidă m-am prezentat la domnul rector Valentin Popa și mi-am înaintat demisia. Sunt un om în vârstă care are sănătatea limitată. Simt că nu mai rezist, ca și cum aș fi un condamnat”, a declarat antrenorul principal Petru Ghervan, care a mai dezvăluit că oficialii și jucătorii echipei handbal au în acest moment drepturile financiare tăiate cu 30 la sută pentru că s-a coborât pe loc de baraj.

„Noi suferim pentru că am ajuns în situația aceasta, dar arbitrii ce pățesc? Cred că se trece cu prea mare lejeritate peste aceste aspecte. Nu-i pasă nimănui de plecarea mea sau de sancționarea jucătorilor. Lucrurile rămân neschimbate și se merge la fel în continuare. De aceea, mă voi adresa direct președintelui Federației Române de Handbal, Constantin Din, ocazie cu care îi voi prezenta și fișiere video cu imagini din ultimul meci de campionat cu Potaissa Turda, care, de asemenea, a fost făcut praf de arbitri”, a precizat Petru Ghervan.

Pe lângă greșelile de arbitraj, formația suceveană a avut mult de furcă în acest sezon și cu accidentările. Cu jucători importanți ca Adi Tîrzioru, Claudiu Lazurcă, Alex Dascălu și Vencel Csog care stau în tribună în acest moment și cu Botond Balazs revenit recent pe teren după 8 luni de inactivitate, „universitarii” sunt nevoiți să ducă meciurile în 10-11 jucători, ceea ce reprezintă un handicap din start în fața adversarilor.

Următorul meci al sucevenilor va fi cel de miercuri, din deplasare, cu CS Universitatea Craiova, din sferturile de finală ale Cupei României. Apoi, în campionat, sucevenii mai au de jucat cu CSM Oradea, tot în deplasare, pe 19 aprilie, și cu HC Buzău, pe teren propriu, pe 6 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Formația CSU din Suceava a avut mari bătăi de cap cu arbitrajul în acest sezon.
 Vizualizări articol: 906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formația CSU din Suceava a avut mari bătăi de cap cu arbitrajul în acest sezon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei