Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 62 (8286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Nevoie de reparații serioase

Porțiuni periculoase pe drumul județean Bălcăuți-Siret, destabilizat de aglomerația de tiruri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul județean de la Dărmănești la Siret, prin Șerbăuți – Calafindești - Bălcăuți, ruta alternativă care a reprezentat o adevărată salvare pe perioada în care E 85 a fost blocat de tirurile care așteptau în coloană trecerea prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, are mai multe porțiuni aflate în stare foarte proastă la acest moment. 

Sunt porțiuni care pur și simplu au cedat sub trafic și care au fost acoperite de straturi cu pietriș. După cum se poate vedea la fața locului, drumul nu este afectat liniar, ci doar pe unele porțiuni, ceea ce întărește varianta că a cedat sub traficul greu care o perioadă a fost foarte intens pe acest drum județean, mai ales pe sensul de la Siret spre Dărmănești.

 

După Șerbăuți, spre Siret, apar periodic poțiuni grav afectate

Faptul că aceste porțiuni stricate apar după zone relativ bune face ca siguranța circulației să fie pusă în pericol. Mai ales șoferii care nu circulă zilnic pe acest drum sunt surprinși de porțiunile de drum stricat ce le ies în cale. E adevărat, există oarece semnalizări, însă pe fondul vitezei neadaptate de unii șoferi, care trec pe contrasens pentru a ocoli porțiunile afectate, apare un real risc de accidente.

Reporterii Monitorului de Suceava s-au deplasat zilele trecute pe DJ 209D și au văzut care este situația reală de la acest moment.

 

 

Pe acest drum se intră de la Dărmănești, unde se virează la dreapta de pe E 85 Suceava-Siret. Pe raza comunelor Dărmănești și Șerbăuți, drumul este în stare bună. Imediat ce se iese de pe raza comunei Șerbăuți apar însă porțiunile degradate grav.   

La ieșirea din Botoșănița Mare, în zona intersecției cu Bălcăuți, încep să apară zone întinse pe care nu mai este asfalt, ci piatră. Drumul afectat a fost ”reparat” provizoriu cu acest pietriș pentru o oarecare nivelare. Pe alocuri, pietrișul s-a afundat, iar craterele sunt un real pericol pentru pneurile mașinilor. Porțiunile grav afectate apar periodic până în satul Negostina, unde de altfel există și o zonă impracticabilă, unde șoferii de pe ambele sensuri trebuie să reducă brusc și substanțial viteza. 

 

Drumul a cedat sub presiunea traficului greu

Localnicii spun că drumul era foarte bun anul trecut, însă a început să se rupă la propriu în perioada în care vehiculele grele treceau unul după altul pe acest drum.

Este o realitate care nu poate fi contrazisă de nimeni. O realitate care trebuie luată ca atare, pentru că nu existau atunci, în acea perioadă de criză, prea multe variante, dar față de care ar trebui să se ia măsuri urgente acum, când deja am intrat în primăvară. Porțiunile afectate ar trebui reparate urgent și bine, prin turnarea de covor asfaltic. Asta cu atât mai mult cu cât nu este exclus ca drumul să fie supus din nou la presiuni mari de trafic, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat.

 

Listă lungă cu drumuri județene care au nevoie de reparații. Se lucrează la lista de priorități  

Contactat de Monitorul de Suceava, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Vasile Tofan a declarat că reparația acestui drum este în atenția Direcției Județene de Drumuri, dar a recunoscut totodată că ”avem o listă lungă cu drumuri județene care au nevoie de intervenții odată cu încălzirea vremii”.

”Lucrăm la o listă de prioritizare și vom stabili cât de curând pe care drumuri vom intra primele cu reparații. Pe acest drum a fost pus acel pietriș, care este în proces de tasare, ca măsură ce s-a putut lua în prima fază”, a mai precizat Vasile Tofan.

Din păcate, întreaga zonă Siret stă în general prost la capitolul drumuri. 

Zona cu două benzi de la intrarea în Siret dinspre Suceava este degradată și denivelată tot mai accentuat, în timp ce intrarea dinspre Grămești, prin cartierul Pădureni, se prezintă în stare dezastruoasă de ani de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Porțiuni periculoase pe drumul județean Bălcăuți-Siret, destabilizat de aglomerația de tiruri.
 Vizualizări articol: 1176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Porțiuni periculoase pe drumul județean Bălcăuți-Siret, destabilizat de aglomerația de tiruri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei