Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 62 (8286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Un tânăr cercetător în vârstă de 28 de ani a murit după anestezie, pe masa de operație, la Spitalul Municipal Vatra Dornei

Joi, 16 Martie 2023 (17:07:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr cercetător în vârstă de doar 28 de ani a murit, miercuri, în timp ce era pregătit de medici pentru o intervenție chirurgicală la Spitalul Municipal Vatra Dornei. Tânărul Valeriu Stoilov era cercetător la Centrul de Economie Montană "CE-MONT" din Vatra Dornei și în ziua de 8 martie a.c. s-a accidentat la cot în timpul unui meci de fotbal cu prietenii. S-a prezentat la spital pentru consultație, a fost investigat și diagnosticat cu fractură de olecran (cot) și programat pentru operație cu anestezie generală.

Directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, dr. Cristian Rusu, a declarat că Valeriu Stoilov a fost internat luni, 13 martie, și programat pentru intervenția chirurgicală pentru data de miercuri, 15 martie. „S-au făcut toate analizele și investigațiile preoperatorii, totul era în regulă, pacientul nu avea nici o suferință anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardiorespirator, inițial reversibil”, a declarat dr. Rusu. După manevrele de resuscitare pacientul a ieșit din stop, dar l-a făcut pe al doilea, a fost resuscitat o oră și jumătate, dar din păcate n-a mai răspuns.

 

 

 

Medicii dorneni bănuiesc că a fost vorba despre un bronhospasm peste care s-a suprapus stopul cardiorespirator, o situație foarte rar întâlnită. Dr. Rusu a spus că anestezistul este un medic cu experiență de 40 de ani, care i-a declarat că niciodată nu a mai avut astfel de caz. „Nici eu n-am avut o astfel de situație, în 20 de ani de când sunt medic chirurg”, a precizat directorul medical al spitalului din Vatra Dornei. Un răspuns cert despre ce s-a întâmplat cu pacientul pe masa de operație va oferi în cursul zilei de joi Medicina Legală, după necropsie.  

 

Poliția Municipală Vatra Dornei a demarat cercetările în acest caz, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr cercetător în vârstă de 28 de ani a murit după anestezie, pe masa de operație, la Spitalul Municipal Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 7012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 4 voturi
Un tânăr cercetător în vârstă de 28 de ani a murit după anestezie, pe masa de operație, la Spitalul Municipal Vatra Dornei1.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei