Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 62 (8286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lot județean

Cinci elevi vor reprezenta Suceava la Olimpiada Națională de Geografie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci elevi au obținut premiul I la Olimpiada Județeană de Geografie și s-au calificat direct la etapa națională a competiției, care va avea loc în perioada 9-14 aprilie la Pitești, județul Argeș.

 Câștigătorii locurilor la etapa națională sunt: Ioan Alexandru Livadaru, clasa a VIII-a, Colegiul Național ,,Nicu Gane” Fălticeni; Larisa Ioana Popescu, clasa a IX-a, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Suceava; Rareș Mihail Pendus, clasa a X-a, Colegiul Național Militar ,,Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc; Andreea Cazacu, clasa a XI-a, Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” Suceava; Andreea Pinticaru, clasa a XII-a, Colegiul Național ,,Nicu Gane” Fălticeni.

Elevul caporal Rareș Pendus s-a calificat pentru al doilea an consecutiv la etapa națională.

„Pot spune clar că port pasiunea pentru geografie și dorința de a progresa și de a acumula cât mai multe informații și în acest an.

Olimpiada reprezintă cel mai practic și mai competitiv mod de a testa cunoștințele pasionaților. Am învățat multe din experiența reușitei din clasa a IX-a. Dacă anul trecut, geografia însemna forme de relief și morfogeneza acestora, anul acesta înseamnă țări, capitale, tipuri de granițe, statistici ale bilanțului natural și migratoriu. Am reușit să obțin locul I la etapa județeană, dar acest rezultat este doar vârful icebergului, iar partea nevăzută este reprezentată de studiul profund și orele de predare ale dascălului nostru. Voi merge într-un ritm accelerat spre etapa națională, unde voi reprezenta cu responsabilitate colegiul”, a mărturisit elevul de la Militar, acesta fiind pregătit de profesorul Radu Ciumașu.

La etapa de la Suceava, Comisia județeană de organizare a olimpiadei a acordat: șase premii II, patru premii III, 18 mențiuni și șase premii speciale oferite de Societatea de Geografie din România – Filiala Suceava, a informat inspector școlar prof. dr. Constantin Cocerhan.

Etapa județeană a olimpiadei de geografie s-a desfășurat sâmbătă, 4 martie 2023, la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”. La competiție au fost prezenți 99 elevi, din clasele a VIII-a – a XII-a.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci elevi vor reprezenta Suceava la Olimpiada Națională de Geografie.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci elevi vor reprezenta Suceava la Olimpiada Națională de Geografie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei