Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 62 (8286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenționare

Finanțele sucevene îi avertizează pe contribuabili să fie atenți la persoanele care solicită bani în numele ANAF

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava a transmis contribuabililor să fie atenți la persoanele care solicită bani în numele ANAF. Avertizarea a fost făcută după ce ANAF, la sesizarea unui contribuabil, a constatat că o persoană folosea, fără drept, o calitate oficială, de inspector superior ANAF, și solicita sume de bani în numele instituției. Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de e-mail care nu aparține instituției, anafro@europe.com. Prin e-mailul respectiv s-au transmis un termen limită pentru depunerea banilor, suma solicitată, de 2.178 de dolari, precum și metoda de plată, prin crypto monede. „Aceste elemente, nespecifice unei instituții de stat, au dat de gândit contribuabilului, care a contactat administrația fiscală din raza domiciliului, singura acțiune recomandabilă în situația în care orice contribuabil are suspiciuni cu privire la situația fiscală proprie”, se arată într-un comunicat al Finanțelor sucevene. Potrivit aceleiași surse, orice persoană fizică ce urmează a fi supusă verificării situației fiscale personale va primi un aviz de verificare, carecuprinde temeiul juridic al verificării, data de începere a verificării, perioada ce urmează a fi supusă verificării, posibilitatea de a solicita amânarea datei de începere a verificării (amânarea se poate solicita o singură dată, pentru motive justificate), solicitarea de informaţii şi înscrisuri pentru verificare, precum și solicitarea de depunere adeclarației de patrimoniu și de venituri.

În plus față de aceste elementele, avizul conține și rubrica „persoana de contact" care se completează cu numele și prenumele unuia dintre membrii echipei de inspectori fiscali și numărul de telefon la care acesta poate fi contactat, precum și mențiunea că la data începerii verificării situației fiscale personale, persoana fizică este invitată să se prezinte la sediul (locul unde se va desfășura verificarea situației fiscale personale) organului fiscal emitent al avizului, cu precizarea adresei acestuia.

Potrivit Finanțelor sucevene, avizul de verificare este comunicat persoanei fizicecu cel puțin 15 zile înainte de data începerii verificării situației fiscal personale, prin modalitățile stabilitela art. 47 dinCodul de procedură fiscală.De asemenea, odată cu avizul de verificare, persoana fizică este înștiințată asupra drepturilor și obligațiilor prevăzute de lege ce-i revin în desfășurarea procedurii de verificare a situației fiscale personale.

La data începerii verificării situaţiei fiscale personale sau cu ocazia primei întâlniri, organul fiscal va prezenta persoanei fizice verificatelegitimaţia şi ordinul de serviciu semnat de conducătorul organului fiscal.

În comunicat se mai precizează că eventualele sume de plată, creanțe fiscale, pot rezulta doar ca urmare a derulării unei verificări a situației fiscale personale, acestea fiind evidențiate în actul administrativ fiscal, respectiv decizia de impunere, emis de organul de verificare și comunicat persoanei fizice verificate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanțele sucevene îi avertizează pe contribuabili să fie atenți la persoanele care solicită bani în numele ANAF.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanțele sucevene îi avertizează pe contribuabili să fie atenți la persoanele care solicită bani în numele ANAF0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei