Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 62 (8286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Expertize de risc seismic la toate unitățile școlare din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre principalele preocupări ale conducerii administrației sucevene în această perioadă este cea de expertizare de risc seismic a tuturor unităților de învățământ din municipiul reședință de județ.

Primarul Ion Lungu a spus că această preocupare vizează toate cele 28 de unități de învățământ din oraș, iar deja la 14 dintre acestea expertiza a fost făcută întrucât sunt prinse într-o serie de proiecte europene unde documentația respectivă a fost obligatorie.

Edilul Sucevei a precizat că aproape toate unitățile de învățământ expertizate sunt încadrate la categoria III de risc seismic, în care, conform legislației actuale, intră clădirile care pot suferi avarii minore în cazul unui seism. Astfel, poate cădea tencuiala, pot apărea fisuri și crăpături la pereți, fără ca viața locatarilor să fie pusă în pericol.

În această categorie sunt încadrate Colegiul ”Petru Rareș”, Colegiul ”Samuil Isopescu”, Colegiul ”Al.I. Cuza”, Colegiul ”Petru Mușat”, Colegiul de Industrie Alimentară, Colegiul ”Mihai Eminescu” dar și Școala Nr. 11 „Miron Costin” și școlile 3, 5, 7, 8, 9, 10.

O situație aparte se înregistrează la Școala Nr. 6 din Burdujeni Sat, unde corpul B are grad seismic III, iar corpul A, vechi din 1911, este la categoria II de risc seismic. „Pentru acest corp de școală vom promova un proiect de reabilitare cu fonduri europene prin POR”, a precizat Ion Lungu.

Conform legii, în categoria II sunt imobile pentru care posibilitatea de prăbușire în caz de cutremur este redusă, dar un seism major poate afecta elementele de compartimentare, scările etc., fără a pune în pericol structura de rezistență.

Nu în ultimul rând, edilul Sucevei a atras atenția asupra unei raportări greșite de la Inspectoratul Școlar Județean, conform căreia LPS și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” apar ca fiind cu risc seismic II, când de fapt nu e făcută nicio expertiză.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expertize de risc seismic la toate unitățile școlare din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expertize de risc seismic la toate unitățile școlare din municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei