Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 49 (8273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încurajare natalitate

Sprijin de 3.000 de lei pentru fiecare familie în care se naște un copil, în orașul Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic, și cei 16 consilieri locali prezenți la ședința de marți, 28 februarie, au votat în unanimitate ca din bugetul primăriei se fie acordat un stimulent de 3.000 de lei pentru fiecare copil născut în anul 2023 al cărui părinte/părinți au domiciliul în orașul Salcea. Măsura a fost gândită de primar încă din a doua parte a anului trecut, iar în bugetul pentru 2023 s-a avut în vedere să existe fonduri pentru acest program de stimulare a natalității.

Stimulentul se va acorda retroactiv și pentru copii deja născuți în primele două luni ale anului în curs. Părinții trebuie să aibă domiciliul la Salcea cu cel puțin 6 luni înainte de nașterea copilului pentru care se solicită acest stimulent.

”Dacă va fi nevoie, vom și suplimenta bugetul pentru ca stimulentul să fie acordat tuturor familiilor care vor avea copii născuți în acest an”, a menționat primarul.

Au fost gândite și câteva condiții de eligibilitate pentru ca banii să ajungă la cei care sunt cetățeni și părinți responsabili. Solicitanții nu trebuie să aibă restanțe la bugetul local și să nu fi avut/aibă copii aflați în sistemul de protecție a copilului ori să fi fost decăzuți din drepturile părintești prin decizie a instanței de judecată. 

Se estimează că ar putea fi acordat stimulentul pentru 200 de nașteri, însă dacă va fi nevoie, bugetul va fi suplimentat pentru ca toți cei eligibili să poată încasa stimulentul de 3.000 de lei.  

Părinții trebuie să depună solicitarea la primărie în termen de 120 de zile de la nașterea copilului sau de la data adoptării hotărâri, în cazul copiilor născuți în luna ianuarie sau februarie din anul curent. Cererea de acordare a stimulentului însoțită de actele necesare se poate depune începând cu data de 6 martie 2023.

 

Mai multe măsuri la Salcea pentru o stimulare reală a natalității și a familiilor tinere 

Primarul din Salcea a subliniat că se încearcă o stimulare reală a natalității prin mai multe măsuri. De exemplu, în toamnă, înainte de începerea anului școlar, Primăria Salcea a oferit pachete cu rechizite pentru toți elevii care frecventează o unitate de învățământ de pe raza orașului Salcea. Deja se pregătește documentația necesară privind aprobarea în Consiliul Local Salcea a prelungirii acestui program de acordare a pachetelor de rechizite și în viitorul an școlar.

Intenția este ca și acest stimulent pentru naștere să rămână în vigoare pe termen lung la Salcea pentru a fi o formă de sprijin constantă, dar și de respect pentru familiile responsabile și care își doresc să aibă copii.

Primarul Ezekiel Belțic a subliniat că planul său privind sprijinirea locuitorilor orașului Salcea și prioritar a familiilor tinere este și mai extins: ”În calitate de primar am în vedere susținerea permanentă a tuturor cetățenilor, ținând cont de nevoile acestora și de prevederile legale.

Prin proiectul de acordare a stimulentului financiar doresc să fie sprijinite și financiar familiile ce acceptă și sunt binecuvântate de Dumnezeu cu copii începând cu anul acesta, acoperind parțial nevoile celor nou-născuți.

Totodată, am în vedere creșterea natalității în orașul Salcea prin implementarea proiectelor de dezvoltare locală - extinderea și modernizarea rețelelor de utilități, construirea și modernizarea unităților de învățământ, parcuri, cămine culturale etc.), obiective ce trebuie să aibă cerere în a fi utilizate și pe viitor, nu doar pentru următorii 5-10 ani.

Mă rog lui Dumnezeu ca El să dea sănătate, dezvoltare fizică și intelectuală normală tuturor copiilor ce s-au născut și se vor naște, putere de muncă și de îngrijire părinților, astfel încât să devină oameni de valoare în societate, garantând că voi fi alături de aceștia cu tot ceea ce au nevoie, în condițiile legii și ale posibilităților”, este mesajul transmis de Ezekiel Belțic  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sprijin de 3.000 de lei pentru fiecare familie în care se naște un copil, în orașul Salcea.
 Vizualizări articol: 1546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprijin de 3.000 de lei pentru fiecare familie în care se naște un copil, în orașul Salcea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei