Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 49 (8273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reforme

Deputatul Ioan Balan solicită urgentarea implementării noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, căruia îi solicită implementarea noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

”Reformarea sistemului public de salarizare din România nu reprezintă numai o condiționalitate asumată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ci și un imperativ pentru a elimina inechitățile din sistem, pentru a stimula corespunzător angajații și pentru a elimina miile de procese în care sunt angrenate instituțiile publice. Din cauza unei implementări deficitare a Legii nr. 153/2017, mii de angajați s-au adresat instanțelor de judecată și, în cele mai multe dintre cazuri, instanțele le-au dat câștig de cauză”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal a amintit că într-o asemenea situație se află și Consiliul Județean Suceava, care are de achitat peste 12,4 milioane de lei către cei 49 de angajați DGASPC Suceava, pentru drepturi salariale câștigate în instanță, fiind emisă și o decizie de executare silită pe numele instituției.

”Chiar și Ministerul Muncii a fost pus în situația de a plăti unor angajați din structura centrală a ministerului, care s-au adresat instanțelor și au câștigat unele drepturi salariale, generate de slaba implementare a legislației în materie de salarizare. Deși o nouă lege a salarizării, care să fie implementată unitar pentru toate categoriile de personal, ar pune capăt miilor de procese deschise în instanță, proiectul legii care trebuie aprobat și implementat încă din prima parte a anului 2023 este încă necunoscut”, a opinat Ioan Balan.

În aceste condiții, parlamentarul sucevean îi cere ministrului Muncii și Solidarității Sociale să îi transmită când estimează că proiectul de lege privind reforma în domeniul salarizării din sectorul public va fi aprobat în Guvern și va fi transmis Parlamentului spre dezbatere și aprobare. Ioan Balan mai spune că în vederea corectării tuturor inechităților din sistem este necesarăimplementarea unitarăa noilor dispoziții legale. Deputatul liberal i-a cerut lui Marius Budăi să îi comunice impactul bugetar al noii legi a salarizării în anul 2023, dar și care a fost cuantumul tuturor drepturilor salariale achitate de statul român, în baza deciziilor instanțelor de judecată, după implementarea parțială și discriminatorie a Legii nr.153/2017.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan solicită urgentarea implementării noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan solicită urgentarea implementării noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei