Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 49 (8273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur vrea ca până la finalul acestui an să fie finalizată documentația pentru scoaterea la licitație a lucrărilor pentru autostrada Pașcani - Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat, marți, în Sala Unirii a instituției pe care o conduce, o întâlnire de lucru pentru analiza stadiului proiectului autostrăzii A7 pe tronsonul Pașcani – Suceava - Siret. La ședință au participat 22 de primari, 17 din Suceava, patru din Iași și unul din Botoșani, firmele de proiectare EGIS și Search Corporation, Agenția de Protecție a Mediului, Apele Române, Ariile Protejate, Prefectura Suceava, SGA Suceava, ABA Siret, Direcția de Cultură, DJDP Suceava și reprezentanți CNAIR București.

La finalul ședinței, Gheorghe Flutur a spus că vrea ca până la sfârșitul acestui an să fie finalizată documentația pentru scoaterea la licitație a lucrărilor pentru autostrada Pașcani – Siret. „Suntem avansați pe ruta Pașcani – Suceava și cred că în vară va fi finalizată toată documentația pentru a intra în procedură de scoatere la licitație. În momentul de față forajele sunt făcute în procent de 95% și sunt deja citite studiile geotehnice de laborator. Urmează avizul de mediu, de la Apele Române, și am discutat despre cele cinci noduri, descărcări de pe autostradă de la Pașcani, Tudora, Dolhasca, în zona Liteni și la Aeroportul din Salcea”, a declarat Flutur.

El a arătat că în cadrul discuțiilor a reieșit faptul că în momentul de față sunt o serie de blocaje, motiv pentru care a solicitat sprijinul primarilor pentru a găsi locațiile pentru gropile de împrumut de unde să se ia pământul necesar pentru construcția profilului de autostradă. „Aici fără implicarea primarilor e mai greu. Cum tot cu sprijinul primarilor am cerut identificarea proprietarilor pe traseul autostrăzii pentru că va trebui să dăm o hotărâre de Guvern și acești proprietari să fie despăgubiți conform legislației”, a afirmat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că pe tronsonul Suceava – Siret forajele sunt realizate în procent circa 60% și se dorește o recuperare în acest an a lucrărilor care mai trebuie realizate, până la începerea semănăturilor de primăvară. „În cadrul discuțiilor am solicitat de asemenea să se aibă în vedere și nodul care face legătura cu noul drum care merge spre frontiera de la Vicovu de Sus. Aici vrem să construim un drum nou, dar și vama cu Ucraina de la Climăuți. În același timp am solicitat să ni se spună și unde se vor face benzinăriile, unde se vor amenaja și parcările”, a precizat președintele CJ Suceava.

El a spus că și pe tronsonul Suceava – Siret vor fi construite cinci noduri de descărcare a traficului de pe autostradă. Gheorghe Flutur a mai declarat că din punctul său de vedere astfel de întâlniri sunt foarte importante. „Firmele de proiectare au fost astăzi alături și ne-au mulțumit pentru colaborare. Și eu mulțumesc primarilor, Agenției de Mediu, celor de la Direcția de Cultură, de la Cadastru, de la Arii Protejate sau Apele Române. Toți cei care sunt implicați trebuie să punem umărul pentru ca finalul acestui an să ne găsească cu documentația finalizată să scoatem și noi la licitație tronsonul Pașcani – Suceava – Siret, pentru că până la Pașcani s-a licitat și constructorul din fericire a început să construiască A7”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea ca până la finalul acestui an să fie finalizată documentația pentru scoaterea la licitație a lucrărilor pentru autostrada Pașcani - Siret.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur vrea ca până la finalul acestui an să fie finalizată documentația pentru scoaterea la licitație a lucrărilor pentru autostrada Pașcani - Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei