Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 49 (8273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenirea abandonului școlar

Proiectul „Acces la educație pentru toți”, la Școala Gimnazială Pătrăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți se derulează până în septembrie 2025 proiectul „Acces la educație pentru toți”,învaloaretotalăde 983.819lei, care are ca scop prevenireaabandonuluișcolar.

Proiectul face parte din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar și este finanţat de Planul Naționalpentru Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Coordonatoarea proiectului,prof.Mihaela Grijincu, ne-a spus că obiectivul general al proiectului constă în prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii pentru eleviprin activitățideidentificarea elevilor aflați însituațiederiscdeabandon școlar  saupărăsiretimpurieașcolii din datele colectate de la nivelul școlii; activități de prevenire: utilizarea complementară a metodelor de educație formală și non-formală pentru a combate părăsirea timpurie a școlii; formarea cadrelor didactice pe tema gestionării violenței și a bullyingului; acțiune de sprijin și stimulare pentru elevii aflați în risc de abandon școlar prin programul „Tot ce am nevoie pentru școală”; activitățideintervenție:„Dezvoltare educațională prin activități remediale de meditații, lectură sau alte activități”.

Se intenționează realizarea unui club de lectură, care va folosi resursele din clasa inteligentă, dar și din spațiul amenajat în curtea exterioară a școlii (foișor), organizarea unor ieșiri la film, teatru, vizitarea unui obiectiv turistic, istoric și din împrejurimile localității; participarea la tabăra anuală; activități de educație parentală susținute de formatori autorizați.

La activitățile remediale de limba și literatura română și matematică elevii primesc o masă caldă. Se vor organiza activități de compensare: cursuri de dezvoltare personală și profesională pentru cadrele didactice; amenajarea colțului de lectură din clasa inteligentă și a unui foișor în curtea exterioară a școlii. Nu lipsesc din proiect activitățile de digitalizare a procesului educațional: creșterea nivelului de calitate a actului educațional folosind tehnologia și materialele moderne pentru educația online din clasa inteligentă. „Rezultatele așteptate ca urmare a implementării activităților proiectului sunt diminuarea riscului de abandon școlar în rândul elevilor dinșcoalanoastrăaflațiîngrupulțintă,îmbunătățirearezultatelorobținutedeeleviigrupuluițintădinșcoalanoastrăîncadrulevaluărilornaționale,creștereaprocentuluideeleviaflațiîngrupulțintăcarefinalizeazăînvățământulgimnazial,  creșterea participării absolvenților învățământului gimnazial din grupul țintă la evaluarea națională și creșterea ratei de tranziție a  elevilordingrupulțintădelaînvățământulsecundarinferiorlaînvățământulsecundarsuperior”, a completat prof.Mihaela Grijincu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Acces la educație pentru toți”, la Școala Gimnazială Pătrăuți.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Acces la educație pentru toți”, la Școala Gimnazială Pătrăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei