Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 35 (8259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs prea greu sau candidați prea slabi?

Încă un eșec răsunător al candidaților la un concurs pentru un post de conducere în Poliția Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul organizat vineri, 10 februarie, de Poliția Română pentru a se stabili șeful de brigadă al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Suceava s-a soldat cu un eșec pentru toți cei trei candidați.

Aceștia au obținut notele finale de 3.71, 5.00, respectiv cea mai mare notă fiind 5.15. Nici unul nu a reușit să ia nota 7, care ar fi însemnat adjudecarea funcției. Ba chiar au fost departe și foarte departe de nota minimă, putem trage concluzia.

Întrebarea care se pune este dacă cei trei candidați (ofițeri de la BCCO Suceava) au fost prea slabi, ori dacă dinadins concursul a fost prea greu pentru ca nimeni să nu și-l adjudece. Speculații se pot face și pentru varianta a doua, având în vedere miza care era mare, din mai multe puncte de vedere, după cum a semnalat Monitorul de Suceava în ediția de vineri, 10 februarie.

BCCO este o structură importantă, care se ocupă de combaterea infracțiunilor din sfera traficului de persoane, traficului de droguri, fraudelor informatice etc., lucrând de regulă în colaborare cu procurorii de la DIICOT. Este, practic, a doua funcție ca importanță după cea de inspector-șef al poliției județene. 
Actualul șef al BCCO Suceava și cel care va rămâne și de acum încolo este comisarul-șef Adrian Buga, cel care este împuternicit la comanda BCCO Suceava, de doi ani de zile, deși în acte el este inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.  Buga, deși este și acum inspector-șef în acte, a fost mutat brusc și fără vreo explicație la BCCO Suceava, iar Poliția Suceava este condusă prin împuterniciri succesive de comisarul-șef Florin Poenari.

 

Împuternicirile par a fi arma preferată în Poliția Română

Mergând pe logica acestor mutări, tragem concluzia că nici mai marii Poliției Române nu și-au dorit prea multă stabilitate și nici șefi pe termen lung, din moment ce cel care a câștigat concursul a fost mutat în altă parte, prin... împuternicire.

Așadar, în locul unor șefi pe termen lung, cu posturi adjudecate, se preferă aceste împuterniciri care au ajuns deja să se prelungească, sub diferite forme, de doi ani de zile. Nici Florin Poenari nu are cum să dea concurs pentru a deveni șef plin al IPJ Suceava, în condițiile în care Adrian Buga este inspectorul-șef din acte.
Dacă ar fi fost un câștigător al funcției de șef brigadă la BCCO Suceava, Adrian Buga ar fi avut dreptul să se întoarcă pe postul de șef al IPJ Suceava, pe care îl ocupă acum pe hârtie.

Așadar, lucrurile s-au așezat convenabil pentru toată lumea, să zicem. Asta doar dacă nu mai ține cont nimeni de prestigiul muncii de poliție și de ce înseamnă ca toate posturile importante de șefi să nu mai fie ocupate prin concurs, ci prin împuterniciri date de la conducerea Poliției Române funcție de interese și de influențe. 

Așadar, la BCCO Suceava rămâne un șef împuternicit iar la IPJ Suceava inspectorul-șef Florin Poenari, respectiv adjunctul, comisar-șef Dimitrie Eugen Roman, sunt tot împuterniciți.

 

Al doilea concurs important cu același deznodământ

Nici nu pare să se prea poată altfel în condițiile în care în vara anului trecut a fost scos la concurs un post de adjunct al inspectorului-șef al  IPJ Suceava iar singurul candidat a luat nota finală sub 4. De precizat și că prin țară multe concursuri pentru funcții importante s-au soldat tot cu eșecuri pe linie pentru candidați.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un eșec răsunător al candidaților la un concurs pentru un post de conducere în Poliția Suceava.
 Vizualizări articol: 2798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă un eșec răsunător al candidaților la un concurs pentru un post de conducere în Poliția Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei