Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 35 (8259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Drame

Gerul a provocat indirect pagube mari și victime, prin incendii. Un bărbat a murit, un al doilea a suferit arsuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile scăzute și folosirea intensă a sistemelor de încălzire generează, din păcate, aproape întotdeauna și drame, incendii puternice, care fie lasă pagube mari în urmă, fie duc la tragedii sau la oameni care suferă arsuri. Din păcate, așa s-a întâmplat și la finele săptămânii trecute.

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit în propria casă, după un incendiu izbucnit în camera în care se încălzea, în timp ce un bătrân în vârstă de 87 de ani abia a avut timp să se salveze din casa care i-a ars violent. În cele mai multe cazuri, incendiile au plecat de la coșurile de fum defecte, necurățate sau neizolate corespunzător.

 

A murit în timp ce aprindea focul

Incendiul cu final tragic s-a produs vineri seară, pe raza comunei Gălănești. Un vecin de-al lui Ioan S., în vârstă de 65 de ani, a dat alarma la 112 și a anunțat că bărbatul se află în bucătăria în care se încălzea, pe pat, carbonizat. Vecinul nu reușise să pătrundă în interior din cauza fumului dens din interiorul bucătăriei.

Martorul a mers să vadă ce se întâmplă la rugămintea fiului bărbatului în vârstă de 65 de ani, îngrijorat de faptul că tatăl nu mai răspundea la telefon.

La fața locului a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Gălănești, pompierii locali stingând focul alături de colegii de la Detașamentul de pompieri Rădăuți. Din păcate, în camera care a ars, a fost identificat cadavrul proprietarului, pentru care nu se mai putea face nimic.    

Din cercetările ulterioare ale polițiștilor și ale pompierilor a rezultat,  cum toate indiciile arată, că nenorocirea s-a produs în timp ce bărbatul încerca să aprindă focul. Acesta a folosit și material inflamabil, benzină, iar pe fondul neatenției a provocat un incendiu pe care nu a mai putut să-l stingă. Focul a ars mocnit, suficient cât să se producă tragedia.   

Focul a distrus materiale aflate pe pat, precum și mobilier din lemn, fără a se extinde în afara camerei.   

 

Casa unui vârstnic, distrusă de un incendiu foarte puternic. Bătrânul a scăpat cu viață  

Tot vineri seară, în jurul orei 21:00, o tragedie similară era să se petreacă și într-o casă din satul Pleșești, comuna Vulturești.

Casa în care locuia un bătrân în vârstă de 87 de ani a luat foc în zona acoperișului iar octogenarul abia a avut timp să se salveze, suferind arsuri la nivelul unui picior. Alarma la 112 s-a dat la ora 20:59.

La incendiul de la Pleșești s-au deplasat patru autospeciale cu apă, cu echipaje de la Detașamentul de pompieri Fălticeni, împreună cu echipajul de la Serviciul Voluntar Cornu Luncii.

Primele echipaje ajunse la Pleșești au constatat că ardeau generalizat casa de locuit și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la alte construcții din aceeași gospodărie.

Un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava a intervenit și a acordat ajutor proprietarului, în vârstă de 87 de ani, care avea arsuri la piciorul stâng. Vârstnicul a fost transportat la spital.

Din păcate, focul a lăsat prăpăd în urmă, în gospodărie.

Pompierii militari transmit că au ars acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați.

Intervenția a fost încheiată de pompieri aproape de miezul nopții. Au fost salvate din gospodăria vârstnicului un adăpost de animale,  o anexă și un garaj. 

Și în acest caz, incendiul a izbucnit prin efectul termic produs de coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Pagubele sunt estimate la 100.000 de lei.

 

Incendiu violent plecat de la acoperișul unei case și la Bosanci

Și la Bosanci s-a produs un incendiu puternic, sâmbătă dimineață. Nu au fost victime dar s-au înregistrat pagube importante.  

Pompierii militari suceveni au intervenit la Bosanci, în jurul orei 10:00 iar pe lângă pompierii de la Suceava au intervenit și lucrătorii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bosanci.

La sosirea echipajelor de pompieri s-a constatat că ardea acoperișul unei case de locuit, cu pericol de propagare la toată locuința.

Pompierii au avut parte de o intervenție grea, în condiții de ger puternic, însă au reușit să localizeze incendiul respectiv destul de  repede.

Casa era locuită de o femeie care renovase locuința acum 2-3 ani.

Pompierii au transmis că a ars astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 200 de metri și s-a degradat tavanul casei de locuit. Din păcate, așa cum se întâmplă la cazurile de acest gen, casa este afectată pe de-a întregul de focul pornit în partea superioară, dar  și de apa cu care s-a intervenit masiv.

Cauza incendiului este cea omniprezentă în această perioadă.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

 

Casă salvată de lângă o anexă care a ars violent

În fine, un al patrulea incendiu s-a încheiat cu o intervenție reușită a pompierilor din zona montană, care au reușit să salveze o casă din comuna Șaru Dornei, după un incendiu izbucnit la  o anexă din lemn aflată foarte aproape de locuință. Alarma de incendiu s-a dat sâmbătă dimineață,  în jurul orei 8:30, pompierii de la Vatra Dornei plecând de urgență spre Șaru Dornei, cu două autospeciale cu apă.

Pompierii au găsit o anexă din lemn (cu funcția de bucătăria de vară) care ardea puternic, cu pericol de propagare la casa de locuit.

Anexa a ars cu tot cu bunurile din interior, din fericire fără a fi afectată și casa.  

Focul a pornit în urma solicitării intense a sistemului de încălzire, pe fondul unei probleme anterioare.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei, provenite din coșul de fum necurățat”, au stabilit pompierii militari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gerul a provocat indirect pagube mari și victime, prin incendii. Un bărbat a murit, un al doilea a suferit arsuri.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gerul a provocat indirect pagube mari și victime, prin incendii. Un bărbat a murit, un al doilea a suferit arsuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei