Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 35 (8259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Taraful sucevean Florin Mucea, Angelica Flutur și Grigore Gherman, invitați în Italia la „Seara bucovinenilor”

Luni, 13 Februarie 2023 (16:17:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Peste 600 de persoane au participat recent la „Seara bucovinenilor”, eveniment organizat în Italia, în zona Torino, la care invitați speciali au fost Taraful sucevean Florin Mucea, Angelica Flutur, Grigore Gherman și Lavinia Jitaru. Pe 11 februarie 2023, la restaurantul Mago Caluso din zona Ivrea, la nord de Torino, au venit sute de bucovineni din Vicov, Bilca, Frătăuți, Volovăț, Brodina, dar și români din Bacău, Constanța, Maramureș, Vâlcea etc., oameni care au dorit să se distreze românește, pe muzică românească.

Organizatorii acțiunii au fost Nicoleta și Marcel Grămadă, familie stabilită de mai mulți ani în Italia, oameni care iubesc tradițiile și folclorul românesc și au dorit să reunească cât mai mulți români din diaspora în același loc, în încercarea de a ostoi dorul de casă, prin cântec și joc, aduse de la mii de kilometri de artiști cunoscuți.

Totul a fost pregătit cu mare atenție. Sala unde s-a desfășurat „Seara bucovinenilor” a fost împodobită cu covoare și ștergare românești aduse din comuna Arbore, unde încă mai sunt țesătoare pricepute care duc tradițiile mai departe.

A fost prima mare manifestare a anului 2023 pentru românii din Italia, petrecere care a ținut aproape toată noaptea, semn că românilor le-a plăcut și că își doresc cât mai curând o astfel de acțiune. „Mulțumim tuturor pentru prezență, drag și omenie. Mulțumesc familiei Marcel și Nicoleta Grămadă pentru invitație și ospitalitate, iar pentru că a ieșit atât de frumos, repetăm experiența și ne revedem în aceeași formulă pe 22 aprilie 2023”, a transmis interpreta de muzică populară Angelica Flutur. Românii stabiliți în Italia s-au încins în hore și bătute, au cântat și chiuit, au dansat, au depănat amintiri din perioada când erau acasă și mergeau la baluri ale gospodarilor.

Pentru că petrecerea s-a bucurat de o prezență numeroasă, atât organizatorii, cât și participanții, dar și artiștii au promis că nu va trece mult timp până când se vor reîntâlni, pentru a se bucura de o nouă seară a românilor din diaspora, cu cântec, dans, voie bună și povești în dulcea limbă românească.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taraful sucevean Florin Mucea, Angelica Flutur și Grigore Gherman, invitați în Italia la „Seara bucovinenilor”.
 Vizualizări articol: 3706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 18 voturi
Taraful sucevean Florin Mucea, Angelica Flutur și Grigore Gherman, invitați în Italia la „Seara bucovinenilor”5.0518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei