Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 35 (8259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Narcisa are șansa la o viață normală datorită chirurgului Gelu Duprii, de la Spitalul de Urgență Suceava

Luni, 13 Februarie 2023 (14:46:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fetiță în vârstă de 9 ani, din Vășcăuți, a primit, luni, șansa la o viață normală, în urma unei intervenții chirurgicale dificile realizate de chirurgul Gelu Duprii, de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Narcisa s-a născut cu „buză de iepure” și de la vârsta de 2 luni se află în plasament maternal la asistenta maternală Alina Costiuc, din Vășcăuți. Alina are doi fii, unul în vârstă de 16 ani și unul de 13 ani, dar a spus că a fost impresionată de multiplele probleme medicale ale micuței și a decis să facă tot ce îi stă în puteri ca să o ajute. De când avea fetița 4 luni, a început să o ducă la diferiți medici pentru tratament, iar în ultimii ani a beneficiat de susținerea și ajutorul Asociației „Teona Ariana” Suceava, implicată în susținerea persoanelor cu dizabilități. Astfel, Narcisa a ajuns la mai multe clinici din Iași și din Cluj, unde a fost operată de trei ori, dar defectul la os a rămas vizibil. „După 4 ani de umblat prin alte județe, am aflat că avem la Suceava un doctor care poate rezolva problema, domnul doctor Duprii. Acum trei săptămâni l-am contactat și azi a operat cu succes fetița”, ne-au spus reprezentanții asociației.

·       Fetița nu mai putea vorbi, mesteca și înghiți, astfel că operația a devenit o urgență

Medicul specialist în chirurgie orală și maxilo-facială Gelu Duprii a declarat, luni, că intervenția chirurgicală a fost o urgență deoarece Narcisa nu mai putea vorbi, comunica doar prin semne, și nu mai putea mesteca și înghiți. „Intervenția trebuia să fie realizată pentru a facilita cât mai rapid înghițirea, vorbirea și masticația, extrem de importante pentru dezvoltarea copilului”, a arătat dr. Duprii.

Luni dimineață, doctorul a intrat cu Narcisa în sala de operații, împreună cu colegul său, medicul specialist Vlad Covrig, și vreme de mai bine de două ore a tăiat și a îndepărtat partea de os maxilar afectată, a închis canalul de comunicare dintre gură și nas și a corectat estetic defectul operator, rezultatul fiind unul de succes.

„Intervenția este o premieră pentru Spitalul Județean Suceava, iar particularitatea cazului este reacția medicală imediată într-o situație disperată, în care pacientul nu reușeste să se alimenteze corect și să vorbească. Evoluția va fi una favorabilă, prognosticul este bun și tratamentul ulterior va fi realizat în colaborare cu medicul ortodont”, a declarat dr. Duprii. Medicul a mai spus că, din păcate, afecțiunea pe care a avut-o Narcisa este tot mai des întâlnită în rândul nou-născuților, însă „Spitalul Județean Suceava poate fi pe harta centrelor unde se poate trata”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Narcisa are șansa la o viață normală datorită chirurgului Gelu Duprii, de la Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 4131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Narcisa are șansa la o viață normală datorită chirurgului Gelu Duprii, de la Spitalul de Urgență Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei