Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 28 (8252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț pompieri militari

Număr de incendii în creștere, în județ. Din păcate a crescut și numărul de victime

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bilanțul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava pe anul 2022 arată că pe raza județului pompierii militari au intervenit la 1.130 de incendii, față de 884 în anul 2021. Este vorba așadar de o creștere evidentă a situațiilor de urgență de acest gen. Media de incendii a depășit 3 pe zi. Analiza arată că 791 dintre cazuri au reprezentat incendii efective, iar 399 au fost incendii care au afectat vegetația uscată sau deșeurile menajere. 

Bilanțul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava atinge și partea cea mai tristă, a victimelor provocate de incendii. Astfel, anul trecut, în urma incendiilor au fost 38 de victime, oameni care au fost afectați direct de incendii. Dacă o parte au suferit arsuri sau intoxicații, dar au scăpat cu viață, 17 persoane au decedat în urma incendiilor. Mortalitatea este mai mare față de anul 2021, când în incendii s-au înregistrat 11 decese.

Din totalul celor 1.130 incendii produse în anul 2022, 654 au avut loc în mediul rural (57,88%) şi 476 în mediul urban (42,12%).

În ceea ce privește cauzele probabile de producere a incendiilor, în peste 10% din cazuri a fost vorba de efectul termic al curentului electric, în peste 12% din cazuri focul a pornit de la un scurtcircuit, flacăra a provocat peste 36% din incendii, jarul sau scânteile peste 13%, restul cauzelor având o rată procentuală mult mai mică. 

Foarte important, în timpul acţiunilor de salvare derulate de pompierii militari în cadrul celor 13.456 situații de urgență din județ (tot ce a însemna situații de urgență, incendii, explozii, inundații, cazuri medicale etc.) au fost salvate 375 de persoane, 353 adulți și 22 copii, și au fost salvate şi protejate bunuri evaluate la 431 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr de incendii în creștere, în județ. Din păcate a crescut și numărul de victime.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Număr de incendii în creștere, în județ. Din păcate a crescut și numărul de victime0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei