Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 28 (8252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Niculai Barbă anunță că mai multe obiective din județ au fost incluse în rutele cultural-turistice naționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a anunțat că, în urma evaluărilor făcute la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, mai multe obiective din județul Suceava au fost incluse în Rutele Cultural-Turistice ce vor permite finanțarea restaurării și promovării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Niculai Barbă a precizat că pentru finanțare în vederea restaurării, pe Ruta Mănăstirilor au fost incluse Mănăstirea Humorului și Mănăstirea Râșca, care se alătură mănăstirilor Slatina și Arbore. De asemenea, în cadrul Rutei Bisericilor de Lemn a fost inclusă biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Mănăstioara, Udești, pe listă aflându-se deja, ca urmare a evaluărilor anterioare, Ansamblul bisericii „Sfântul Nicolae” din Colacu și Biserica de lemn „Sfântul Dumitru” din Botoșana. El a adăugat că pe Ruta satelor cu arhitectură tradițională, în vederea restaurării a fost inclus obiectivul „Gospodării cu arhitectură tradițională din comuna Straja”, în listă aflându-se încă două obiective, „Gospodării tradiționale în localitatea Brodina” și “Gospodării tradiționale în localitatea Ciocănești“.

Vicepreședintele CJ Suceava a mai spus că în vederea promovării, pe lângă Ansamblul Bisericii „Sfântul Nicolae” din Colacu și Biserica de lemn „Sfântul Dumitru” din Botoșana, în listă au mai fost introduse pe Ruta bisericilor de lemn Biserica de lemn „Sfântul Mercurie și Sfânta Ecaterina” Rădășeni și Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Mănăstioara, Udești.

„Județul Suceava are un număr important de obiective admise care îndeplinesc criteriile necesare includeri în cadrul Rutei Mănăstirilor, în vederea promovării: Mănăstirile Putna, Humor, Arbore, Slatina, precum și Mănăstirea Râșca, Mănăstirea <Sfinții Apostoli Petru și Pavel> Solca și Mănăstirea Teodoreni din Suceava, selectate în apelul 2. Tot pentru promovare în cadrul Traseului gastronomiei tradiționale românești au fost incluse obiectivele <Produse gastronomice tradiționale din Ținutul Huțulilor - Fundu Moldovei și Moldova – Sulița>, și Produse gastronomice tradiționale din Bucovina - Câmpulung Moldovenesc”, a spus Niculai Barbă.

 

Barbă: „Reabilitarea și obiectivele incluse pe listele cultural-turistice vor permite promovarea sub brandul turistic Bucovina”

Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că în cadrul Rutei satelor cu arhitectură tradițională, în vederea promovării, lista obiectivelor admise cuprinde “Gospodării tradiționale în localitatea Brodina” și „Gospodării tradiționale în localitatea Ciocănești”, la care se adaugă proiectul „Gospodării cu arhitectură tradițională din comuna Straja”, selectat în cadrul celui mai recent apel.

Rutele cultural-turistice menționate sunt incluse în programul ROMÂNIA ATRACTIVĂ, care urmează a fi finanțat prin PNRR. Bugetul total al programului este de 49,91 milioane de euro.

„Pentru restaurare, obiectivele incluse în Ruta Mănăstirilor, cum ar fi mănăstirile Râșca și Humor, bugetul alocat este de 2,75 milioane de euro, iar pentru Biserica de lemn <Intrarea Maicii Domnului în Biserică> din Mănăstioara, Udești, inclusă în Ruta bisericilor de lemn, este alocată suma de 500.000 euro”, a explicat vicepreședintele CJ Suceava. El a mai adăugat că reabilitarea și obiectivele incluse pe listele cultural-turistice vor permite promovarea sub brandul turistic Bucovina a județului Suceava, ceea ce va însemna și dezvoltarea economico-socială a zonei.

„Sprijinul Consiliului Județean Suceava și demersurile președintelui Gheorghe Flutur continuă să dea roade. CJ Suceava pregătește mai multe proiecte pentru a fi depuse la finanţare prin PNRR, alte finanțări europene sau guvernamentale, sprijinind în același timp toate entitățile eligibile pe aceste proiecte”, a încheiat Niculai Barbă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niculai Barbă anunță că mai multe obiective din județ au fost incluse în rutele cultural-turistice naționale.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niculai Barbă anunță că mai multe obiective din județ au fost incluse în rutele cultural-turistice naționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei