Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 28 (8252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sporturi de iarnă

În județul Suceava se poate schia la Vatra Dornei, Cârlibaba și Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iubitorii sporturilor de iarnă pot schia, la finalul acestei săptămâni, pe pârtiile din localitățile Vatra Dornei, Cârlibaba și Câmpulung Moldovenesc. În municipiul Vatra Dornei sunt deschise toate pârtiile din această stațiune turistică. Astfel, de câteva zile este funcțională Pârtia Parc, care este deschisă zilnic între orele 9:00 și 17:00. Pârtia este deservită de un miniteleschi cu o lungime de 250 de metri, pentru pârtia de începători și de teleschiul „Parc”, cu o lungime de 700 de metri.

De asemenea, având în vedere condițiile meteo favorabile, administratorii au decis să deschidă și pârtia Poienița, începând de sâmbătă, 4 februarie 2023. Pârtia Poienița se află în partea superioară a pârtiei Parc și este deservită de un teleschi de 600 de metri. Din zona pârtiei Poienița schiorii au acces către pârtia Veverița. Tot în Vatra Dornei, începând de sâmbătă, 4 februarie, de la ora 10:00, se va deschide și pârtia Veverița, cu o lungime de aproape 800 de metri, o diferență de nivel de 183 de metri, cu un grad de dificultate mediu. Programul de funcționare al instalației de teleschi pentru public este între orele 9:00 și 17:00 pentru cei cu abonamente și cei care au cartele cu puncte și între orele 17:00 și 19:00 doar pentru schiorii care au cartele cu puncte. Abonamentele pentru o zi costă 120 de lei pentru copii și seniori (peste 65 de ani) și 160 de lei pentru adulți. Prețurile cartelelor cu puncte variază în funcție de numărul de puncte care se achiziționează.

O altă localitate în care pârtia de schi a fost deschisă de câteva zile este Cârlibaba. Domeniul schiabil din această comună include o pârtie de dificultate medie, cu o lungime de 1.100 de metri, și o pârtie pentru începători, de 110 metri, ambele fiind deservite de un teleschi, respectiv un baby-schi. De asemenea, domeniul include și o pârtie pentru sănii. Pârtia Cârlibaba este deschisă între orele 9:00 și 17:00 în zilele de sâmbătă și duminică și de la 10:00 la 17:00 în timpul săptămânii. Prețurile abonamentelor pentru adulți sunt de 130 de lei/zi și 100 de lei pentru jumătate de zi în sezon (de vineri și până duminică, în zilele libere legale și pe perioada vacanțelor) și 110 lei/zi în extrasezon (de luni până joi). Pentru copii, prețul abonamentului este de 90 de lei/zi și 60 de lei pentru jumătate de zi în sezon și 80 de lei în extrasezon. O singură urcare cu teleschiul costă 9 lei pentru adulți și 7 lei pentru copii, fiind acordate reduceri la achiziționarea mai multor urcări.

Nu în ultimul rând, iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziție și Pârtia Bucovina din Câmpulung Moldovenesc, aflată la intrarea în acest municipiu dinspre Gura Humorului, pe drumul Valea Caselor, la aproximativ 250 de metri de intersecția DN 17. Pârtia dispune de o instalație de teleschi cu o lungime de 420 de metri, o bandă transportatoare cu o lungime de 50 de metri, pentru copii și pentru începători, precum și instalație de nocturnă. Pe Pârtia Bucovina sunt disponibile trei trasee, de 420 de metri, 450 m și 470 de metri, precum și o pârtie de sanie de 250 de metri. Pârtia cu lungimea de 420 de metri are un grad mediu de dificultate, în timp ce celelalte două sunt pentru începători. Programul de funcționare este între orele 10:00 și 17:00, cu posibilitate de prelungire pe nocturnă, dacă există un număr suficient de schiori pe pârtie. Prețul unui abonament este de 85 lei/zi pentru adulți și de 70 de lei/zi pentru copii, existând posibilitatea achiziționării de abonamente pentru mai multe zile, la prețuri reduse. O singură urcare cu teleschiul costă 9 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

În ceea ce privește pârtia cu cea mai mare lungime din județul Suceava, pârtia Rarău, de aproape 2.900 de metri, aceasta nu va fi deschisă la finalul acestei săptămâni, preconizându-se că va fi funcțională de la începutul săptămânii viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În județul Suceava se poate schia la Vatra Dornei, Cârlibaba și Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În județul Suceava se poate schia la Vatra Dornei, Cârlibaba și Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei