Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 23 (8247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Limbajul nonverbal la Nicolas Sarkozy - starea de frică

Când vorbim la telefon, este normal să avem un control mai slab al emoțiilor pe care le exteriorizăm. În astfel de momente putem observa  mult mai multe semne nonverbale exprimate inconștient.

În prima imagine, președintele francez Nicolas Sarkozy exteriorizează o stare interioară de frică - o emoție rar afișată în public de un șef de stat. Pleoapele lui sunt deschise semnificativ mai larg decât în ​​mod normal, împreună cu o înălțare a sprâncenelor (asimetric aici, mai mult în dreapta - indicând semnul nonverbal suplimentar de scepticism) și contracția/elevarea frunții. Dinții lui inferiori sunt expuși, iar colțurile gurii trase lateral spre urechi. Partea inferioară a maxilarului este încordată, dând un aspect de bărbie dublă - acest lucru se întâmplă din cauza contracției mușchiului platismului care adesea „întinde în sus” partea din față a gâtului și gâtului.

A doua imagine o prezentăm pentru ca cititorii să poate înțelege mai bine manifestările fricii la nivelul gâtului în plan nonverbal. Avem aici un exemplu bun al unei expresii de frică moderată exprimată cu gura închisă. Exemple mai pronunțate de frică vor arăta gura deschisă cu o parte a dinților de jos dezveliți. Exprimarea nonverbală de la nivelul gâtului este cauzată de contracția mușchiului platisma care este un mușchi foarte subțire, chiar sub pielea gâtului, care se întinde între osul maxilarului și clavicule. Ocazional, putem vedea această exprimare nonverbală de la nivelul gâtului cu foarte puține modificări în zona gurii - și, prin urmare, este un mesaj de frică și teamă.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limbajul nonverbal la Nicolas Sarkozy - starea de frică.
 Vizualizări articol: 3552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 28 voturi
Limbajul nonverbal la Nicolas Sarkozy - starea de frică5.0528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei