Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 23 (8247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Greu, foarte greu!

Dosarul privind doi pietoni accidentați mortal lângă Zidul Morții a ajuns în instanță la patru ani și jumătate de la tragedie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident dramatic petrecut tocmai în august 2018 în apropiere de amenajarea rutieră cunoscută ca ”Zidul Morții” a ajuns abia acum, în debut de 2023, la Judecătoria Suceava, în urma finalizării anchetei procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Este vorba de un accident parcă uitat în negura vremii, în care au murit însă doi oameni, tată și fiu. Cei doi se deplasau pe jos, după ce plecaseră în toiul nopții de la societatea la care au lucrat.

Cel trimis în judecată pentru ucidere din culpă este șoferul care a dat cu mașina peste ei, un sucevean care se întorcea împreună cu familia din Spania. Oamenii veneau acasă, în vacanța de vară, iar șoferul era foarte obosit, a rezultat din ancheta efectuată la vremea respectivă de polițiști. De precizat și faptul că accidentul s-a petrecut în jurul orei 03:00.  

Dorel Leuciuc, din Șerbăuți, conducea un Citroen Picasso înmatriculat în Spania, pe sensul de mers de la Gura Humorului, spre Suceava. Șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers imediat după ce a ieșit din amenajarea rutieră (spre Șcheia) iar ghinionul a făcut ca mașina ieșită în rigola de la marginea drumului să îi lovească pe cei doi oameni care se aflau pe marginea drumului.

Ghiorghi Rusu, de 63 ani, și Gheorghe Rusu, de 36 de ani, din Ripiceni-Botoșani, ambii fără elemente reflectorizante asupra lor, au fost cei doi pietoni loviți în plin de mașină. Din păcate, echipajele medicale care au intervenit atunci nu au putut decât să constate decesul celor doi.  

În urma accidentului au fost răniți ușor și cei doi copii ai familiei din Șerbăuți, unul de 15 ani și celălalt de numai un an, motiv pentru care au fost transportați, împreună cu mama lor, la Spitalul Județean Suceava.

Șoferul a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost 0.

Procesul privind infracțiunea de ucidere din culpă va începe la Judecătoria Suceava.

Este genul de accident care ar părea aproape imposibil să se producă într-un asemenea loc și la o asemenea oră însă, din păcate, realitatea demonstrează că se poate întâmpla.

Se poate constata și ghinionul șoferului, care a provocat nenorocirea la doi pași de casă, după un drum foarte lung. 

Chiar dacă în acest dosar a fost vorba, foarte probabil, de expertize privind dinamica accidentului și poziția pietonilor înainte de impact, se poate constata că dosarul a stat totuși mult prea mult în faza de anchetă, pe masa polițiștilor și a procurorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul privind doi pietoni accidentați mortal lângă Zidul Morții a ajuns în instanță la patru ani și jumătate de la tragedie.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dosarul privind doi pietoni accidentați mortal lângă Zidul Morții a ajuns în instanță la patru ani și jumătate de la tragedie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei