Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 6 (8230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Înscrieri

Tinerii cu vârste între 15 și 23 de ani pot urma cursuri gratuite de parașutism și planorism la Aeroclubul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani pot urma și anul acesta cursurile gratuite de parașutism și planorism organizate la Aeroclubul Suceava. Înscrierile au început de pe 4 ianuarie, vor dura până pe 7 februarie 2021 și se vor face exclusiv on line, pe site-ul www.aeroclubulromaniei.ro.

Conducerea Aeroclubului Teritorial „Grigore Bîrsan” Suceava a transmis că cele două cursuri, pentru planorism și parașutism, vor avea o componentă teoretică și una practică, de zbor efectiv, iar la final se pot obține, gratuit, licențele de parașutist și pilot de planor. Cursurile teoretice se vor efectua în sistem hibrid, atât online, cât și fizic, în perioada februarie - aprilie, iar modulul practic, de zbor sau salt cu paraşuta, va începe în luna mai.

Cursurile de parașutism sunt formate din două module, unul teoretic, care constă în parcurgerea a șapte materii în minim 40 de ore și un modul practic, ce cuprinde un program de pregătire și un program de pregătire în zbor de minimum 25 de salturi, din care minim 15 salturi cu cădere liberă, în care cursanții își vor deschide singuri parașuta, după ce au parcurs timpul de cădere liberă. Cursanții vor trebui să acumuleze minim trei minute de cădere liberă. Cerințele de admitere la cursul de parașutism sunt următoarele: vârsta minimă de 15 ani împliniţi la începerea programului teoretic de instruire și vârsta minimă de 16 ani împliniţi la începerea programului practic de zbor/ salt, deţinerea unui certificat medical minim clasa 2 eliberată în conformitate cu standardele PART-MED, înălțimea între 1,55 și 1,90 m și greutatea între 45 și 100 kg. Materiile care vor fi studiate la cursul teoretic sunt legislaţie aeronautică şi reglementări, cunoaşterea paraşutei, performanţe de zbor/salt şi planificarea zborului/ saltului, performanţe umane, meteorologie, proceduri operaţionale și principii de zbor/salt. După absolvirea cursului teoretic, elevii vor susține o testare a aptitudinilor fizice, respectiv viteză 50 m plat – maxim 10 secunde, rezistență semifond 1000 m – maxim 4 minute, săritura în lungime de pe loc – minim 1,4 metri, 10 flotări la sol și trei tracțiuni.

Cursurile de planorism sunt formate tot din două module, cel teoretic care constă în parcurgerea a nouă materii în minim 78 de ore și modulul practic, ce cuprinde un program de pregătire la sol de minimum cinci ore și un program de pregătire în zbor de minimum 15 ore. Și la aceste cursuri, cerințele de admitere la curs sunt vârsta minimă de 15 ani împliniţi la începerea programului teoretic de instruire şi minim 16 ani împliniţi la începerea pregătirii practice în zbor, înălţimea minimă de 155 cm și maximă de 190 cm și greutatea între 45 și 100 kg. Durata cursului de planorism este de maxim trei ani, în funcţie de disponibilitatea cursantului, a resurselor alocate şi a condiţiilor meteorologice.

Reprezentanții Aeroclubului Suceava au mai transmis că după obţinerea licenţei tinerii care prezintă aptitudini vor fi selecţionaţi în loturile Aeroclubului României, unde îşi pot completa şi desăvârşi pregătirea, se vor antrena și vor putea participa la competiții și demonstrații aeronautice.

Trebuie spus că tinerii cu vârsta de peste 23 de ani pot urma cele două cursuri contracost, tarifele putând fi obținute de la Aeroclubul Suceava. Informații suplimentare despre cele două cursuri se pot obține la numerele de telefon 0726.678.328 și 0741.055.763.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii cu vârste între 15 și 23 de ani pot urma cursuri gratuite de parașutism și planorism la Aeroclubul Suceava.
 Vizualizări articol: 952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tinerii cu vârste între 15 și 23 de ani pot urma cursuri gratuite de parașutism și planorism la Aeroclubul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei