Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 6 (8230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Preocupare pentru mediu

„O nouă viață hainelor” – proiect prin care sucevenii învață avantajele reutilizării articolelor vestimentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada octombrie-decembrie 2022, Asociația Destine și Valori a desfășurat proiectul „O nouă viață hainelor”, prin care și-a propus să reducă impactul pe care industria textilă îl are asupra mediului înconjurător și să informeze comunitatea despre avantajele reutilizării articolelor vestimentare.

Proiectul desfășurat a vizat 300 de persoane din medii defavorizate pentru care s-au pregătit diverse pachete cu articole necesare pentru viața de zi cu zi.

Voluntarii Asociației Destine și Valori au pregătit materiale informative care au fost distribuite împreună cu pachetele, au discutat cu persoanele din comunitate despre metodele de reciclare ale materialelor textile, au colectat donațiile și le-au triat pentru a fi trecute prin procesul de igienizare.

„Există atât de multe modalități de reciclare a materialelor textile. Una dintre metodele cel mai des întâlnite și recomandate este reciclarea textilelor în scop umanitar. Încurajăm această inițiativă. Fiecare persoană are cel puțin un articol vestimentar pe care nu-l mai folosește, astfel că poate fi oferit în dar. Voluntarii noștri sunt mereu pregătiți să ofere o nouă șansă hainelor și nu numai. Împreună cu membrii comunității au realizat lavete, penare, săculeți, au cusut îmbrăcămintea care prezenta defecte și au oferit o nouă înfățișare articolelor vestimentare care nu primeau un răspuns pozitiv pentru a fi donate”, a declarat Stelian Șomîtcă, președintele Asociației Destine și Valori și coordonatorul proiectului finanțat prin Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Prin proiectul „O nouă viață hainelor”, Asociația Destine și Valori dă șansa fiecărui articol textil să fie transformat într-o resursă utilă: îmbrăcăminte, jucărie, elastice pentru păr multicolore, produs de curățenie, rechizite (penar, copertă, săculeț pentru pictură/echipamentul sportiv), eșarfe, portofele.

Beneficiarii au ales să doneze și ei materialele pe care nu le-au mai considerat utile, dar care au fost necesare altor familii.

„O nouă viață hainelor a devenit un proiect de bază, un proiect din care au luat naștere idei cât mai diverse și care au fost transmise către membrii comunității sucevene. Împreună am învățat să lucrăm cot la cot pentru a dezvolta noi inițiative privind modul de utilizare a materiilor prime și de dezvoltare de idei noi referitoare la reciclarea materiilor textile. Perioada următoare va fi cuantificată de rezultatele proiectului și continuitatea acestuia prin creativitatea care ne definește.”, a explicat Alexandra Luca, voluntar în cadrul Asociației Destine și Valori.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă, cu o valoare totală de 500.000 euro. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „O nouă viață hainelor” – proiect prin care sucevenii învață avantajele reutilizării articolelor vestimentare.
 Vizualizări articol: 1077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„O nouă viață hainelor” – proiect prin care sucevenii învață avantajele reutilizării articolelor vestimentare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei