Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 299 (8216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Primăria Salcea solicită introducerea unei curse regulate pe ruta Salcea – Suceava, neacoperită de nici un transportator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria orașului Salcea a înaintat către Primăria municipiului Suceava adrese scrise în care solicită, cu argumente, ca un mijloc de transport al TPL de capacitate mare să fie introdus pe ruta Salcea – Suceava și retur. 

După cum a arătat primarul din Salcea, Ezekiel Belțic, argumentul forte este legat de faptul că localitatea de reședință a orașului – Salcea, localitate cu număr ridicat de cetățeni, nu este acoperită în momentul de față de vreun transportator public sau privat. Navetiștii, elevii și studenții de la Salcea circulă doar cu autobuzele și microbuzele care vin de pe alte rute, dinspre Dumbrăveni, Siminicea, Văratec, Prelipca etc., iar deseori sunt nevoiți să stea înghesuiți sau să rămână în stații întrucât mijloacele de transport persoane ce tranzitează localitatea Salcea sunt pline. Prin urmare, un autobuz pe ruta Salcea – Suceava ar avea succes mai mult ca sigur.

Autobuzul ar acoperi practic două localități cu important trafic de navetă spre Suceava, respectiv Salcea și Plopeni.

”Trag un semnal și public privind această necesitate și sperăm ca cetățenii să fie ajutați cât mai repede posibil, chiar de la 1 ianuarie 2023, dacă se poate. Cele două localități pot genera în mod evident mulți călători, iar traseul ar fi unul de succes pentru compania de transport. Primăria orașului Salcea va oferi sprijin pentru introducerea cursei regulate dintre localitatea Salcea și municipiul Suceava, și retur”, a declarat primarul Belțic.

Primarul a mai solicitat și luarea în calcul ca autobuzul de pe ruta 8, Gară – Aeroport, să aibă opriri și în localitatea Plopeni, în stațiile special amenajate, de unde să asigure și transportul local Suceava-Plopeni și retur, la tarife adaptate distanței.

 

Demersuri s-au făcut și în trecut

De altfel, Primăria orașului Salcea a înaintat în ultimii doi ani către Consiliul Județean Suceava mai multe solicitări privind introducerea unei curse regulate între localitatea Salcea și municipiul Suceava (inclusiv cu listă de susținători semnată de aproximativ 200 de persoane).

În urma înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,Transport metropolitan Suceava”, din care face parte și orașul Salcea, primarul Ezekiel Belțic a solicitat introducerea în regim de urgență a unei curse regulate pe ruta Salcea – Suceava și retur, cu cel puțin un mijloc de transport de capacitate mare întrucât solicitările cetățenilor sunt numeroase. Solicitarea a fost prezentată în ședințele ce au avut loc pe tema transportului metropolitan, iar ultima adresă scrisă în vederea susținerii acestei nevoi a fost transmisă pe data de 14 decembrie 2022.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Salcea solicită introducerea unei curse regulate pe ruta Salcea – Suceava, neacoperită de nici un transportator.
 Vizualizări articol: 1597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primăria Salcea solicită introducerea unei curse regulate pe ruta Salcea – Suceava, neacoperită de nici un transportator3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei