Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 299 (8216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ediția a IX-a

Liceeni de la Gura Humorului și „Ștefan cel Mare”, în finala concursului de dezbateri „Bucovina Open”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 17-18 decembrie, Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a găzduit cea de-a IX-a ediție a competiției de dezbateri academice Bucovina Open.

S-au înscris în concurs 50 de elevi de liceu din județ (18 echipaje), dornici să își susțină ideile prin argumentare și persuasiune, pentru a avansa cât mai mult în competiție.

În etapa finală a competiției s-au calificat echipele reprezentante ale colegiilor „Ștefan cel Mare” Suceava și „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, respectiv echipele CNSCM 2 și Dialectica 1.

Momentul mult așteptat al finalei a fost la înălțime, iar argumentele atent pregătite și discursurile bine livrate au determinat o competiție foarte strânsă între cele două echipe, potrivit profesorilor organizatori Daniel Rusu și Ana-Maria Rusu.

În final, după o decizie dificilă, arbitrii au decis unanim ca locul 1 să meargă către echipa clubului gazdă, Dialectica 1. De asemenea, în cadrul competiției s-au oferit premii pentru cei mai buni vorbitori pe parcursul primei zile de dezbateri.

 

Liceele participante

La ediția din acest an Bucovina Open au participat echipaje de la Colegiul „Ștefan cel Mare”, Colegiul „Petru Rareș” Suceava, Colegiul „Spiru Haret” Suceava, Liceul Teoretic Filadelfia, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”,  Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuți și Colegiul Gura Humorului. Acestea au fost coordonate și arbitrate de profesorii implicați în mișcarea de dezbateri academice din județul Suceava, care le-au fost alături elevilor pe parcursul celor două zile de competiție.

Turneul de dezbateri Bucovina Open 2022 a fost organizat de Colegiul „Alexandru cel Bun” prin clubul de dezbateri academice Dialectica, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Centrul de Studii Sociale și Educație Civică Suceava

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul voluntarilor și al sponsorilor: Farmacia Hyperici, Concret Construct, La Conac în Bucovina, Aqua Carpatica și Hanu’ Cotu Buhii.

„Dezbaterile academice reprezintă un mijloc deosebit pentru dezvoltarea abilităților de oratorie și retorică, cât și pentru achiziționarea unor elemente de cultură generală, indispensabile pentru lumea în care trăim. Așteptăm cu nerăbdare ediția de anul viitor care va marca aniversarea unui deceniu de Bucovina Open”, au mai spus profesorii coordonatori Daniel Rusu și Ana-Maria Rusu.

„Bucovina Open” mai urmărește dezvoltarea competențelor de argumentare, discurs public şi lucru în echipă ale participanţilor, promovarea dezbaterilor academice în rândul tinerilor din judeţul Suceava, dobândirea unor competenţe din domenii precum economia, politica, filosofia prin discutarea unei probleme date.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceeni de la Gura Humorului și „Ștefan cel Mare”, în finala concursului de dezbateri „Bucovina Open”.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liceeni de la Gura Humorului și „Ștefan cel Mare”, în finala concursului de dezbateri „Bucovina Open”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei