Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 296 (8213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Wizz Air a inaugurat oficial noua bază de pe Aeroportul Suceava și va avea zboruri către șase noi destinații externe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania aeriană low cost Wizz Air a inaugurat oficial, joi, noua bază operațională proprie de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava și a anunțat șase noi zboruri către destinații externe. Inaugurarea noii baze s-a făcut în prezența directorului din cadrul Wizz Air, Alexandra Avădanei, a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a directorului Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, și a președintelui consiliului de administrație al aeroportului, Cristian Alexe.

Deschiderea noii baze operaționale de la Suceava presupune alocarea pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” a două aeronave ale companiei Wizz, dar și adăugarea a încă șase noi destinații externe și creșterea frecvențelor pentru zborurile existente. Astfel, noile aeronave vor deservi inițial zborurile pe cinci noi rute externe. De precizat că joi, Aeroportul Suceava a întâmpinat una dintre cele două noi aeronave alocate bazei, ce a operat un zbor venit de la Paris-Beauvais (Franța), rută nou inaugurată împreună cu Bruxelles-Charleroi (Belgia), Veneția-Treviso (Italia), Larnaca (Cipru), Tel Aviv (Israel) și Eindhoven (Olanda).

 

Flutur: Wizz Air a transportat 1,56 de milioane de pasageri spre și dinspre Suceava

Prezent la conferința de presă organizată la inaugurarea noii baze operaționale, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să sublinieze faptul că Wizz Air are un parteneriat cu Aeroportul Suceava de peste șase ani. Gheorghe Flutur a spus că în această perioadă, compania Wizz Air a transportat de la și spre Suceava nu mai puțin de 1,56 de milioane de pasageri. „Am început cu Milano, în august 2016, și astăzi ajungem la 12 destinații externe în opt țări. Ne bucură faptul că Wizz Air a hotărât să deschidă această bază operațională aici, la Suceava, cu alocarea a două aeronave, ceea ce pentru noi înseamnă stabilitate și o perspectivă de dezvoltare aici pe aeroport, dar și pentru pasageri”, a precizat Flutur. El a spus că pe lângă destinațiile existente se intenționează deschiderea unui zbor către Spania.

În același timp, compania aeriană a transmis că prin această nouă bază și prin cele două aeronave alocate Sucevei, Wizz Air își reafirmă angajamentul față de aeroporturile regionale și oferă destinații populare la tarife ultra-reduse pentru cât mai mulți pasageri, în cel mai sustenabil mod posibil. Astfel, începând de joi, 15 decembrie, românii pot călători din Suceava către Paris-Beauvais în zilele de joi și sâmbătă. De vineri, 16 decembrie, vor începe zborurile de la Suceava către Bruxelles-Charleroi, în fiecare luni, miercuri și vineri, și către Veneția-Treviso, în fiecare luni și vineri. În plus, începând din 17 decembrie, pasagerii pot călători către Larnaca și Eindhoven, ambele operate marțea și sâmbăta. Iar din data de 9 ianuarie 2023, Wizz Air va oferi zboruri de la Suceava spre Tel Aviv, în zilele de luni și vineri.

 

Directorul din cadrul Wizz Air, Alexandra Avădanei, anunță că se analizează deschiderea unor zboruri către Spania

Wizz Air a mai transmis că va continua să-și extindă operațiunile în întreaga rețea, pe măsură ce alocă mai multe aeronave flotei sale moderne și sustenabile, cu o vârstă medie de doar 4,6 ani. „Cu rute în toată Europa, românii vor putea călători sustenabil prin aceste noi zboruri Wizz Air la tarife reduse către centre urbane importante din Europa, fie în scop de afaceri, vacanțe sau pentru a-și vizita prietenii și familia în străinătate. Pe lângă aceste piețe, Wizz Air mărește și frecvența a trei zboruri cu plecare din Suceava. Către Dortmund (Germania), Bologna, Milano-Bergamo și Roma-Fiumicino (Italia)”, au transmis cei de la Wizz Air.

De asemenea, directorul din cadrul Wizz Air, Alexandra Avădanei, a precizat că deschiderea noii baze, împreună cu alocarea a două aeronave, va oferi un impuls economiei locale prin crearea a 100 de locuri de muncă directe, cu compania aeriană, și a 600 de locuri de muncă indirecte. „Suntem încântați să avem ocazia să sărbătorim alături de jurnaliști, oficiali și autorități locale deschiderea bazei noastre de la Suceava și alocarea a două aeronave moderne Airbus A321neo. Aceste completări vor sprijini operațiunile pe cinci rute noi cu plecare din frumosul oraș al Sucevei și vor extinde rețeaua noastră la 12 rute către 8 țări din Europa”, a spus Alexandra Avădanei. Ea a precizat că această companie analizează creșterea numărului de destinații externe din Suceava, inclusiv către Spania.

La rândul său, directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că „astăzi marcăm un moment foarte important pentru aeroportul nostru pentru că inaugurăm prima bază aeriană operațională. Amplasarea acestor două aeronave ale operatorului Wizz Air este o dovadă suplimentară a angajamentului companiei aeriene față de promisiunea noastră comună de a oferi conexiuni directe, la prețuri accesibile, către destinații captivante. Odată cu alocarea celor două aeronave, de săptămâna aceasta partenerul nostru va începe și operarea celor cinci destinații noi: Paris-Beauvais, Eindhoven, Larnaca, Bruxelles-Charleroi și Treviso, iar din ianuarie 2023, cea de-a 6-a destinație, Tel Aviv”.

El a adăugat că amplasarea bazei Wizz Air la Aeroportul Suceava este o veste excelentă atât pentru aeroport, cât și pentru dezvoltarea viitoare a întregii regiuni, iar în condițiile din momentul de față vor fi operate și zboruri pe timp de noapte, motiv pentru care aeroportul va face angajări pentru a asigura un număr de angajați corespunzător extinderii activității.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Wizz Air a inaugurat oficial noua bază de pe Aeroportul Suceava și va avea zboruri către șase noi destinații externe.
 Vizualizări articol: 1773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Wizz Air a inaugurat oficial noua bază de pe Aeroportul Suceava și va avea zboruri către șase noi destinații externe5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei