Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 296 (8213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nou și modern

Centru de Cardiologie și Radiologie Intervențională deschis de Spitalul Bethesda în Suceava

Începând cu luna noiembrie 2022, Spitalul Bethesda a inaugurat un nou și modern Centru de Cardiologie și Radiologie Intervențională, în urma unei investiții de peste 2.000.000 de euro.

În ultimele două săptămâni, de serviciile Centrului de Cardiologie și Radiologie Intervențională Bethesda au beneficiat peste 20 de pacienți, cărora li s-au efectuat coronarografii și angioplastii cu stent, rata de reușită fiind de 100%.

În cadrul Centrului de Cardiologie și Radiologie Intervențională Bethesda am efectuat cu succes și o angioplastie coronariană complexă cu 5 stenturi la o pacientă cu stenoze coronariene severe, astfel pacienta nemaiavând nevoie de operația clasică de by-pass aorto-coronarian”, a declarat medicul Roberto Haret.

Centrul de Cardiologie și Radiologie Intervențională Bethesda este dotat cu aparatură de ultimă generație, cu patru paturi de spitalizare continuă și trei de ATI.

Doctorul Roberto Haret, medic primar cardiolog, competență în cardiologie intervențională și ecocardiografie, membru al Societății Europene de Cardiologie, împreună cu colegii din departamentul Radiologie Intervențională și cu toată echipa de profesioniști a Centrului de Cardiologie și Radiologie Intervențională Bethesda, depune toate eforturile pentru sănătatea și bunăstarea pacienților.

Misiunea și viziuneaCentrului de Cardiologie și Radiologie Intervențională Bethesda sunt ghidate de grijă pentru viață și sănătatea pacienților, prin profesionalism, inovație, grijă și respect.

 

În ciuda contextului actual am deschis acest Centru de Cardiologie și Radiologie Intervențională care este foarte util în condițiile creșterii accelerate a numărului cazurilor de îmbolnăvire. El reprezintă o șansă și un pas important pentru sănătatea fiecărei inimi. Fiind o parte integrantă a Spitalului și a Policlinicii Bethesda, el poate oferi servicii integrate începând cu cele de laborator și continuând cu consultații interdisciplinare”, a declarat managerul Spitalului Bethesda,dr. Ștefan Puscaşu.

Deoarece sănătatea inimii înseamnă viață,Centrul de Cardiologie și Radiologie Intervențională Bethesda, prin procedurile pe care le efectuează, readuce speranța pacienților cu probleme cardiace.

Echipa Centrului de Cardiologie și Radiologie Intervențională Bethesda efectuează mai multe procedee intervenționale, dintre care menționăm:

 

1. Coronarografie

Investigația de elecție ce permite diagnosticul bolii coronariene (prezența îngustărilor pe arterele ce irigă inima), stabilește opțiunile de tratament (medical, intervențional sau chirurgical) și determină prognosticul.

2. Angioplastie coronariană cu stent

Procedura non-chirurgicală de tratament al stenozelor și ocluziilor arterelor coronare (arterele care irigă mușchiul inimii).

Stenozele arteriale sunt de obicei consecința aterosclerozei (depuneri de colesterol și calciu la nivelul peretelui arterial). Localizarea și severitatea stenozelor coronariene sunt descoperite prin coronarografie (injectarea de substanță de contrast la nivelul arterelor coronare).

În funcție de anatomia coronariană, medicul cardiolog intervenționist stabilește indicația de tratament: medical, intervențional (angioplastie) sau chirurgical (by-pass aorto-coronarian).

În cazul pacienților cu leziuni coronariene calcificate sever, se pot aplica două tehnici speciale, de Sock Wave și/sau Rotoblatie pentru dilatarea zonelor calcificate sever, urmat de implantarea de stent.

3. Implantare stimulator cardiac

Pacemaker-ul permanent (stimulatorul cardiac permanent) este un dispozitiv medical ce emite impulsuri electrice transmise prin electrozi ce sunt în contact cu mușchii inimii.

Dispozitivul electronic miniaturizat emite excitații cu ritm regulat pentru o inimă incapabilă să asigure ritmul cardiac normal.

Cele două componente principale ale unui stimulator cardiac sunt:

– bateria electrică care generează impulsuri și care are o durată de viață cuprinsă între 5 și 15 ani;

– electrozii de stimulare care sunt introduși pe cale venoasă până în cavitățile drepte (atriul drept și /sau ventriculul drept).

Un pacemaker este conceput astfel încât să-și întrerupă activitatea în prezența unui ritm cardiac spontan, evitând astfel competiția între activitatea cardiacă spontană și activitatea inițiată de generatorul de impulsuri.

 

4. Angioplastie artere carotide

Procedura non-chirurgicală de dilatare mecanică a stenozelor arterelor carotide.

Stenozele de arteră carotidă sunt de cauză aterosclerotică și sunt localizate în special la originea arterei carotide interne.

Aceste stenoze sunt fie asimptomatice (identificate sub forma unor sufluri la examenul fizic), fie se manifestă sub formă de accident vascular cerebral ischemic tranzitor / constituit.

Angioplastia carotidiană este o alternativă la intervenția chirurgicală de endarterectomie, având numeroase avantaje:

– anestezie locală

– complicații rare

– durata scurtă a intervenției

– recuperare rapidă (a doua zi după procedură, pacientul poate fi externat)

– disconfort minim

 

5. Angioplastie și arterografie membre inferioare

Presupune implantarea prin abord femural sau controlateral de stenturi fie premontate pe balon (pentru leziuni focale, necalificate și non-ostiale), fie stenturi autoexpandabile pentru leziunile ocluzive, calcificate, lungi.

 

6. Arterografie membru superior și artere renale

Tratamentul intervențional constă în dilatarea zonei cu un balonaș și montarea unui stent (tub de dimensiuni diferite, de metal) care va menține vasul deschis. Nu necesită incizie chirurgicală, astfel că permite o recuperare extrem de rapidă, cu durată foarte scurtă de spitalizare.

7.Angioplastia și arterografia arterelor cu origine din arcul aortic (artere vertebrale, artere subclaviculare)

Este o intervenție pe arterele enunțate anterior, necesară atunci când acestea sunt blocate sau îngustate de placă de aterom. Această intervenție este efectuată prin amplasarea unui filtru de protecție antiembolică (în cazul arterelor carotide) și a unui fir ghid simplu în cazul celorlalte artere și montarea unui stent special din Nitinol. Stentul menține artera deschisă și scade riscul ca aceasta să se îngusteze din nou.

8. Embolizare de fibrom uterin

Este o metodă minim invazivă în cadrul căreia vasele de sânge ce alimentează fibromul sunt astupate, urmând ca acesta să se resoarbă. Medicul radiolog intervenționist introduce, prin intermediul unui cateter, în artera uterină, particule speciale, biocompatibile care astupă vasele de sânge către fibrom. Procedura durează aproximativ 30 de minute și se face cu anestezie locală.

9. Embolizare varicocel

Este o procedură la fel de eficientă ca și operația de varicocel, dar, comparativ cu aceasta, prezintă câteva avantaje importante: 

-         nu sunt necesare incizii sau suturi chirurgicale; 

-         necesită doar câteva ore de spitalizare; 

-         perioada de recuperare este mult mai scurtă; 

-         prezintă mult mai puține riscuri și efecte secundare. 

Dacă este necesar, poate fi tratat varicocelul la ambele testicule în același timp. 

 

În cadrul Centrului de Cardiologie și Radiologie Intervențională Bethesdafuncționează două cabinete de Cardiologie, dotate cu aparatură la cele mai înalte standarde europene:

-    Sisteme Holter ECG sau tip TA care permit monitorizarea activității electrice a inimii și a tensiunii arteriale timp de 24/72 de ore.

-    ECG cu modul de test de efort cu tehnologie avansată pentru testări cardiace de mare acuratețe.

-    Ecocardiograf de ultimă generație.

Îmbinând experiența medicilor, dr. Dăscăleanu Nicoleta și dr. Manta Andrei, cu aparatură performantă de ultimă generație, pacientului îi va fi evaluată cu precizie funcția cardiacă și astfel se va putea descoperi din timp prezența unei afecțiuni.

Centrul de Cardiologie și Radiologie Intervențională Bethesdase află situat în Suceava, pe strada Nicolae Labiș, nr. 33, la intrare pe serpentine dinspre strada Traian Vuia.

Suprafața Centrului de Cardiologie și Radiologie Intervențională Bethesda este generoasă, de 400 metri pătrați, cuprinde un front desk,  două cabinete de consultații dotate, bloc operator, două saloane bărbați/femei dotate cu grup sanitar propriu și săli de tratamente. Toate sunt la standarde înalte ale confortului și siguranței medicale.

Centrul de Cardiologie și Radiologie Intervențională Bethesda este deschis între orele 9-20, de luni până vineri, venind astfel în întâmpinarea nevoilor specifice ale pacienților în privința programului.

Puteți afla mai multe despre Centrul de Cardiologie și Radiologie Intervențională Bethesda pe site-ul oficial www.bethesda.ro/centru-de-cardiologie-si-radiologie-interventionala/Pentru detalii și programări apelați 0330 401 801.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru de Cardiologie și Radiologie Intervențională deschis de Spitalul Bethesda în Suceava.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centru de Cardiologie și Radiologie Intervențională deschis de Spitalul Bethesda în Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei