Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 296 (8213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces la final

Doi farmaciști judecați pentru că au pariat în numele unei cliente au scăpat de mare parte din acuzații

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a dat sentința finală într-un dosar în care doi farmaciști, soț și soție, au fost trimiși în judecată pentru că au jucat la pariuri în numele unei cliente, cu datele acesteia mai exact. Doar bărbatul s-a ales cu o condamnare, un an de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de 2 ani de zile, pentru infracțiunea de tentativă de fraudă informatică. Pentru restul infracțiunilor s-a dispus achitarea, din lipsă de probe sau prin prescriere. 

Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru că s-ar fi folosit, pentru a paria la jocuri de noroc, de datele personale ale unui client care își făcuse un card de fidelitate la farmacie.

Potrivit datelor furnizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în luna martie a anului 2015, o persoană a mers la punctul de lucru al farmaciei la care lucra Mihai Popescu. Clientul și-a făcut un card de fidelitate la respectiva farmacie, ocazie cu care o copie scanată a actului de identitate a ajuns pe mâna farmacistului.

„Ulterior, în cursul lunii aprilie 2016 inculpații au introdus date informatice false în sistemul informatic al unui agent economic – organizator de jocuri de noroc la distanță (on-line), în scopul de a obține un beneficiu material, respectiv la data de 23.04.2016 au creat un cont de jucător pe site-ul gestionat de respectivul organizator de jocuri de noroc, sub identitatea persoanei vătămate, în baza copiei scanate a actului de identitate al persoanei vătămate. Inculpații au folosit ulterior acest cont de jucător, sub identitatea persoanei vătămate, și au realizat câștiguri din jocuri de noroc la distanță în sumă de 2.356 lei, sumă achitată de agentul economic – organizator de jocuri de noroc către cei doi inculpați, iar aceste acțiuni sunt apte de a produce persoanei vătămate o pagubă, constând în obligațiile fiscale aferente venitului din jocuri de noroc, prejudiciu care încă nu s-a produs”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

A doua zi, pe 24 aprilie 2016, Mihai Popescu a mers la punctul de lucru al unei firme de jocuri de noroc și a depus 500 de lei printr-o dispoziție de încasare și a semnat în fals dispoziția menționată, folosindu-se de datele clientului farmaciei. 

Statul Român a fost parte vătămată în acest dosar cu suma de... 24 de lei, prejudiciu recuperat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi farmaciști judecați pentru că au pariat în numele unei cliente au scăpat de mare parte din acuzații.
 Vizualizări articol: 1098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi farmaciști judecați pentru că au pariat în numele unei cliente au scăpat de mare parte din acuzații0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei