Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 296 (8213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Ioan Stan: PSD Suceava a gândit un buget național pe 2023 care va asigura investiții și va garanta siguranța locului de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele social-democraților suceveni, senatorul Ioan Stan, a declarat că PSD a gândit un buget național pentru anul viitor pentru a asigura creșterea economiei, investiții și va garanta siguranța locului de muncă. Ioan Stan a spus că bugetul de stat asigură toată susținerea posibilă pentru pensionari și alte categorii vulnerabile. „Bugetul se bazează pe ipoteze macroeconomice corecte și va face ca România să ajungă la un PIB istoric în 2023, de peste  300 miliarde euro.

În primul rând este un buget menit să protejeze nivelul de trai al populației vulnerabile. În acest sens prevede 130 de miliarde de lei pentru pensii și 28 de miliarde de lei pentru asistență socială. Drept pentru care veniturile pensionarilor vor crește diferențiat, cu până la 45%, datorită majorării cu 12,5% a punctului de pensie și acordării diferitelor tipuri de sprijin”, a arătat Stan. El a adăugat că în 2023, 2,3 milioane de pensionari, care au pensii între 1.000 și 1.500 de lei, vor avea creșteri ale veniturilor totale cuprinse între 34% și 45%. De asemenea, liderul PSD Suceava spune că 950.000 de pensionari, cu pensii între 1.500 și 2.000 de lei, vor avea venituri totale majorate între 22% și 25%, un milion de pensionari, cu pensii de la 2.000 la 3.000 de lei, vor avea venituri totale mai mari cu 14-15%, iar 500.000 de pensionari, cu pensii de peste 3.000 de lei,  vor avea venituri totale mai mari cu 12,5%.  

„În al doilea rând, este un buget care susține măsuri de combatere a prețurilor. Inflația se va reduce la 8-9%  în 2023, la jumătate față de nivelul actual, în principal datorită schemei de plafonare a prețurilor la energie și gaze impusă de PSD.

În al treilea rând, este un buget de reindustrializare a României. Sub acest aspect, stimulii pentru populație și companiile care produc și creează locuri de muncă reprezintă peste 8% din PIB, de 4 ori mai mult decât au făcut-o guvernările de dreapta anterioare”, a afirmat Ioan Stan, care a adăugat că „totodată, este un buget ce însănătoșește finanțele publice românești. De aceea deficitul bugetar se va reduce la 4,4% din PIB, iar datoria guvernamentală va scădea la 47.3% din PIB în 2023.  La preluarea guvernării, în 2021, deficitul bugetar ajunsese la 7,1% din PIB, iar datoria guvernamentală la 48,9% din PIB”.

Președintele PSD Suceava a mai precizat că bugetul pe 2023 este bazat pe politici și programe, iar românii știu exact unde se duc impozitele și taxele plătite. „Bugetul are în componența sa 233 de programe, din care 221 sunt finanțate din bugetul de stat, șase prin bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și șase prin Bugetul de asigurări sociale de stat. În același timp, este un buget cu puternic sprijin pentru Sănătate și Educație. Drept pentru care la Educație alocăm 3,2% din PIB, plus 6 miliarde lei față de anul 2022, iar la Sănătate, totalul bugetului alocat Ministerului Sănătății și FNUASS (exclusiv transferuri de echilibrare) este de 74,1 miliarde lei, mai mult cu circa 2 miliarde lei față de anul 2022”, a mai explicat Ioan Stan. El a adăugat că nu în ultimul rând, bugetul de stat pentru 2023 respectă angajamentele față de partenerii NATO și asigură securitatea României, alocând 35,8 miliarde lei pentru Apărare, respectiv 2,5% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: PSD Suceava a gândit un buget național pe 2023 care va asigura investiții și va garanta siguranța locului de muncă.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan: PSD Suceava a gândit un buget național pe 2023 care va asigura investiții și va garanta siguranța locului de muncă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei