Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 270 (8187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șantajul e politică?

Pe plan mondial șantajul cu resurse energetice, minerale sau cu intervenție armată (folosind și arma nucleară??) a devenit regulă, aproape! S-a practicat în toată istoria lumii, nu e o invenție Putin-Xi! Șantajul, ca orice acțiune agresivă (și este din plin!) generează contramăsuri din partea celui afectat; legat de conflictul actual, am putea reaminti ce spuneau romanii despre confruntarea armată: „Dacă vrei pace, pregătește-te de război!”

Culmea ipocriziei (nesimțirii) este când șantajistul (agresorul) dă vina pe victimă pentru ceea ce face el! Și se găsesc năuci (slugi plătite gras sau șantajabili!!) care pun semnul egalității între călău și victimă! Se simulează, manipulatoriu, și negocieri de pace, acțiuni diplomatice menite să abată atenția de la o realitate absolut de netăgăduit! Și, la unii, merge!

Se vrea transformarea șantajului mizerabil în politică externă activă (?) dintr-o barbarie „stil Gingis Han! Este o realitate de necontestat și automat apare și întrebarea legitimă: cui folosește, cine câștigă, pe cine reprezintă aceste creaturi fără scrupule, empatie și chiar fără minte?

Răspunsul este clar: șantajul este „arma”dictatorilor, când privim politica mondială, prin care își justifică măsurile dure, lipsirea de libertate (a cuvântului, presei, de asociere politică și socială) pentru populația țărilor lor, care este bombardată de mesajul: „țara este în primejdie”! Ataci pe altul pentru a provoca contramăsuri (absolut legitime!) și strigi la mitinguri că vestul te asaltează! Iar populația Rusiei – de exemplu – care ar putea trăi, la resursele lor, mai bine ca elvețienii, este atât de abrutizată că te apreciază în proporție de 70-80%! Situația este valabilă în toate dictaturile, de stânga sau dreapta, poate cu excepția Chinei unde progresul economic este veritabil (atelierul planetei!!) și sper ca „vulturii războiului”din conducerea partidului să nu provoace un conflict în Extremul Orient (au cucerit deja pașnic Siberia și Putin nu vede)! Nu se consideră încă cetate asediată de ceilalți!

În această sarabandă a amenințărilor și șantajelor pe plan mondial, ceea ce se întâmplă în România pare un joc de copii! Dar nu putem neglija șantajele politice, economice, dar și legate de viața privată (hoții, amantlâcuri, plagiaturi, etc.) la care se pretează minunații noștri demnitari (vine de la demnitate, hi-hi!). Nu de alta, dar s-ar simți în orgoliu, pentru că publicitatea (pozitivă sau negativă) te menține pe ecrane! Și în memoria foarte scurtă a votanților!

Șantajul la noi se manifestă prin amenințarea cu dezvăluirea de „porcării”, reale sau inventate, care au capacitatea de a „știrbi”din prestigiul (care??) celui vizat! Iar poporul votant așteaptă, cu sufletul la gură, noi dezvăluiri pentru a avea ce comenta la cârciumă, birou și chiar la ieșirea de la biserică! Este o metodă sigură de câștig electoral, dacă este însoțită și de promisiuni de rezolvare a tuturor problemelor în 30 de zile.

Pe plan local nu se utilizează aproape deloc șantajul! Este o înțelegere între domni (gentlemen agreement) sau și-au împărțit „zonele de influență”? Nu știu! Dar bănuiesc!! Și cât le-ar plăcea sucevenilor să audă: Ești hoț! Ba tu ești! Iar cetățeanul să le dea dreptate ambilor!

În altă ordine de idei, am fost șocat de un deputat (derutat?) care a declarat că își va vinde mașina pentru a achita factura la energie! Cât de proști ne crede? Și are dreptate! Doar l-am votat!!

Dan Strutinschi

P.S.  „Serviciile”americane au dezvăluit că Putin a „donat”  300 milioane €( suma descoperită) partidelor și politicienilor UE! Sigur și în România! Curios, nici o televiziune nu „analizează”în „ediție specială”fenomenul! E mai interesant scandalul Reghe – Prodanca!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șantajul e politică?.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șantajul e politică?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei