Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 270 (8187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Profesoara Mihaela Florea, interpretă de muzică populară, a lansat recent două piese noi

Miercuri, 16 Noiembrie 2022 (21:13:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesoara de muzică Mihaela Florea, din satul Negrileasa, comuna Stulpicani, interpretă de muzică populară, a lansat recent două piese noi, „Doinește frunză, doinește” și „La popa m-oi spovedi”. Artista a adunat până acum „un buchet” cu 15 piese, la realizarea cărora a colaborat de-a lungul celor 18 ani de când este îndrăgostită de folclor cu Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava, cu Alexandru Havriliuc, pentru linia melodică, cu maestrul Viorel Leancă. În ultima perioadă, la cele mai recente piese a colaborat cu Răzvan Mitoceanu. „De 3 ani, îmi compun singură liniile melodice, dar și versurile pieselor mele. Același lucru îl fac și pentru copiii cu care lucrez. Cântecul <La popa m-oi spovedi> este compus de mine, este o melodie satirică, ce mă reprezintă”, ne-a povestit Mihaela Florea.

 

·        A studiat la Colegiul „Ciprian Porumbescu” Suceava și Universitatea de Arte Iași

Am aflat de la tânăra interpretă în vârstă de 24 de ani că prima ei apariție pe scenă a fost la vârsta de 6 anișori, acum 18 ani. În toți acești ani, spune Mihaela Florea, a trăit emoții deosebite pe scenă, a avut realizări frumoase, a participat la diferite concursuri, chiar și la nivel internațional, unde a obținut premii meritorii. Din primii ani a avut repertoriul ei personal. În anul 2009, a obținut premiul I și medalia de aur la nivel internațional, în cadrul Festivalului „Di Giovanni" din Berceto, Italia.

Mama Mihaelei, Paraschiva Florea, a povestit că încă de micuță, pe când avea vreo 3-4 anișori, „fiica mea a găsit un pix într-un pupitru, a luat un batic și l-a pus în loc de catrință și a început să cânte. A venit mama mea, Dumnezeu să o ierte, și a spus că fata va fi cântăreață. Nu-mi venea să cred atunci. Timpul a trecut, a mers la școală în clasa I și, tot așa, mi-a spus doamna învățătoare că Mihaela cântă mereu. Mi-a recomandat să o duc undeva să o testeze un profesionist. Mihaela a frecventat doar clasa I la Negrileasa, apoi, din clasa a II-a, a mers la Colegiul de Artă <Ciprian Porumbescu> din Suceava. Nu aș fi văzut-o niciodată făcând altceva, pentru că asta este toată fericirea ei, asta și-a dorit dintotdeauna, asta a ajuns. Acum este și cadru didactic. Să-i dea Dumnezeu sănătate și putere de muncă în tot ceea ce face și să fie fericită!”.

După terminarea Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava, Mihaela Florea a absolvit Facultatea de interpretare, compoziție și studii muzicale teoretice la Universitate de Arte „George Enescu” din Iași.

 

·        Cadru didactic pasionat

După absolvirea facultății, Mihaela a activat doi ani ca profesor la Școala Gimnazială Stulpicani și Școala Gimnazială Frasin, iar în prezent este cadru didactic la Școala Gimnazială „Iacob Negruzzi” din Trifești, județul Iași.

„La școala unde activez acum mă ocup de un ansamblu folcloric de copii. Am participat cu el la diferite concursuri, unde elevii au obținut premii bine meritate. Muzica este totul pentru mine, nu pot să fac nimic altceva. Iubesc foarte mult copiii, de aceea nu le spun elevii mei, ci copiii mei”, ne-a povestit Mihaela Florea, care le mulțumește respectuos părinților ei pentru toată susținerea: „datorită lor sunt astăzi aici și le sunt recunoscătoare toată viața. Îi iubesc și sunt mândră de ei”. Mentorul artistei a fost încă de la debutul în lumea muzicii populare cunoscutul interpret Sorin Filip, cel care i-a îndrumat pașii pe tot parcursul carierei muzicale, căruia artista îi mulțumește din toată inima pentru încredere și pentru sprijinul acordat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesoara Mihaela Florea, interpretă de muzică populară, a lansat recent două piese noi.
 Vizualizări articol: 1522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesoara Mihaela Florea, interpretă de muzică populară, a lansat recent două piese noi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei