Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 270 (8187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat

65 de doctoranzi și cercetători vor beneficia de finanțare europeană în cadrul proiectului Academika

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava continuă în această perioadă implementarea proiectului european cu titlul „Accesibilitatea cercetărilor avansate pentru o dezvoltare economică sustenabilă - Academika”, un proiect demarat în iunie 2022 și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014–2020. Derulat în parteneriat cu Universitatea „Valahia” din Târgoviște, în calitate de beneficiar, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Institutul Național de Cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale din București, acest proiect are ca obiectiv general implementarea unui sistem integrat de măsuri de educație și de formare științifică în vederea fundamentării cercetărilor avansate cu caracter aplicativ pentru o dezvoltare economică sustenabilă. În același timp derularea proiectului urmărește creșterea vizibilității cercetărilor efectuate pentru o integrare mai bună a doctoranzilor și post-doctoranzilor din universitățile partenere, în concordanță cu cerințele pieței muncii din regiuni mai puțin dezvoltate, precum Sud Muntenia, Centru și Nord-Est.

Astfel, în perioada 14-17 noiembrie vor fi selectați 35 de studenți doctoranzi și 30 de cercetători post-doctoranzi din domenii eligibile precum economic (management, contabilitate, economie, administrarea afacerilor) și socio-uman (istorie, geografie). Aceștia trebuie să desfășoare cercetări avansate, care să beneficieze de sprijinul finanțării europene și să îndeplinească o serie de cerințe specifice în concordanță cu metodologia de selecție a proiectului.

În cadrul întregului proiect vor fi astfel înregistrați și sprijiniți 125 participanți, 60 dintre aceștia fiind deja înregistrați ca beneficiari ai sprijinului financiar. Proiectul, care se adresează doctoranzilor din anul terminal și post-doctoranzilor înmatriculați în unul din cele trei centre universitare, are o valoare totală de 5.664.000,00 lei, din care asistență financiară  nerambursabilă în valoare de 5.550.720,00 lei.

Prin obiectivele specifice și activitățile preconizate în cadrul acestui proiect Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, împreună cu partenerii săi, va ridica standardele pregătirii profesionale și personale pentru doctoranzii și cercetătorii post-doctoranzi incluși în grupul de beneficiari, contribuind la portofoliul național de cercetări științifice avansate. Pentru detalii suplimentare vă puteți adresa coordonatorului partener, prof. univ. dr Carmen Nastase, la adresa de email carmen.nastase@usm.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 65 de doctoranzi și cercetători vor beneficia de finanțare europeană în cadrul proiectului Academika.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
65 de doctoranzi și cercetători vor beneficia de finanțare europeană în cadrul proiectului Academika0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei