Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 243 (8160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

lo

Flutur își dorește ca Franța să fie pe primul loc la numărul de turiști care vizitează Bucovina

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că își dorește ca Franța să devină țara din care să vină cei mai mulți turiști în Bucovina. Prezent la forumul „Întâlnirile franco – române pentru turism” care a avut loc vineri, în sala Unirii a Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a ținut să precizeze că județul Suceava are o colaborare de succes cu regiunea Mayenne din Franța, în timp ce municipiul Suceava este înfrățit cu orașul francez Laval. De precizat că ediția de anul acesta a forumului a avut ca temă formarea profesională și dezvoltarea turismului rural și a ecoturismului”. „Avem deja un parteneriat cu foarte multe obiective și mi-aș dori să intensificăm și mai mult relațiile. Să găsim niște punți de legătură și mai puternice între noi pentru ca Franța să devină numărul unu la numărul de turiști care să viziteze Bucovina în perioada următoare. Știu că interesul pentru turismul rural și ecologic crește, este din ce în ce mai mare, iar județul Suceava, Bucovina are o ofertă fantastică din acest punct de vedere”, a precizat Flutur. El le-a transmis oaspeților veniți din Franța că județul Suceava este cunoscut la nivel național ca fiind unul dintre județele cu multe inițiative în domeniul turismului. „Aș vrea să vă dau doar un barometru. Noi acum devenim a treia destinație turistică din România, după Litoral și Brașov, ca număr de locuri de cazare. Adică s-a investit foarte mult în infrastructura turistică, în pensiuni, agro-pensiuni, în special, iar cele mai multe sunt concentrate în jurul mănăstirilor, al monumentelor UNESCO. Iar aceste monumente UNESCO și aceste mănăstiri atrag ca un magnet turiștii. S-au făcut multe investiții, dar tot mai trebuie în continuare. Și este nevoie de parteneriate. Iar noi avem parteneriatele cu biserica, cu autorități locale, asociații și ONG-uri. Cred că acestea toate sunt cheia succesului pentru ceea ce vrei să faci în turism. Avem încă multe de făcut, dar am văzut că în pandemie în Bucovina nu a scăzut numărul de turiști”, a precizat șeful administrației județene. Astfel, el a arătat că în perioada pandemiei de Covid, turiștii au optat mai mult pentru agroturism, turismul rural, refugiindu-se în mici pensiuni, mai izolate și ascunse în natură, cu gastronomia specifică Bucovinei și cu foarte multe spații verzi. Gheorghe Flutur a precizat că agropensiunile au fost din ce în ce mai căutate de către turiști, care apreciază autenticul din Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur își dorește ca Franța să fie pe primul loc la numărul de turiști care vizitează Bucovina.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur își dorește ca Franța să fie pe primul loc la numărul de turiști care vizitează Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei