Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 243 (8160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tradiții

Consiliul Județean vrea să organizeze la Suceava un festival al rapsozilor din întreaga țară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean intenționează să organizeze, la Suceava, anul viitor, un festival al rapsozilor din întreaga țară. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, în deschiderea primei ediții a Festivalului Rapsozilor de la Suceava, care are loc în Muzeul Satului Bucovinean.

„Este prima ediție pe care noi, Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, o organizăm la Suceava, în Cetatea lui Ștefan cel Mare. Festivalul Rapsozilor are scopul de a umbla în lada de zestre a vechilor talente, curate, nealterate și autentice. Și ne-am propus în acest an să aducem aici rapsozi din județul Suceava și, pentru că avem un parteneriat cu cei din Cluj, sunt invitați și rapsozi din acest județ”, a spus Flutur.

El a adăugat că rapsozii sunt rădăcina, izvorul de unde se înfruptă ceilalți artiști, motiv pentru care intenționează ca în anii viitori să organizeze un festival al rapsozilor din toată România. „Asta pentru că, din păcate, așa cum merg vremurile, se cam uită de rapsozi. Eu înțeleg că e mai mult comercial de multe ori, dar să nu uităm rapsozii, pentru că de multe ori mai există acest autentic și tradițional la care noi ne uităm cu multă plăcere. Și o să ne fie dor de ei dacă nu îi băgăm în seamă. Noi, aici, la Suceava, încercăm să îi băgăm în seamă. Le urez toate cele bune și îi așteptăm în Bucovina să cânte, să joace, să fie rapsozi în Bucovina”, a precizat șeful administrației județene.

La final, Gheorghe Flutur a solicitat unei formații de rapsozi prezente la festival să cânte „una de la Mălini”. La final, președintele CJ Suceava i-a întrebat pe artiștii populari din Mălini cine le-a compus cântecul, iar răspunsul a venit prompt: „Domn’ președinte!”, după care Gheorghe Flutur a completat: „cu jumătate de normă activez și pe la ei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Județean vrea să organizeze la Suceava un festival al rapsozilor din întreaga țară.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliul Județean vrea să organizeze la Suceava un festival al rapsozilor din întreaga țară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei