Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 243 (8160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cultural

Niculai Barbă: În Anul Ciprian Porumbescu vor fi organizate numeroase evenimente în țară și străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Consiliului Județean Sucevean Niculai Barbă a anunțat că 2023 va fi declarat „Anul Ciprian Porumbescu” și că atât în țară, cât și în străinătate vor fi organizate foarte multe evenimente dedicate marelui compozitor. Niculai Barbă a spus că pe 14 octombrie, când s-au împlinit 169 de ani de la nașterea lui Ciprian Porumbescu, în Suceava au fost organizate spectacole și au fost depuse coroane la bustul compozitorului din centrul municipiului.

„14 octombrie este o literă scrisă cu aur în istoria muzicii din județul Suceava, din România și din întreaga lume. Anul viitor vom organiza evenimente pe care vom dori să le includem în Anul Ciprian Porumbescu. Astăzi anunțăm practic faptul că anul 2023 va fi anul Ciprian Porumbescu”, a spus Barbă. El a amintit că deputatul de Suceava Bogdan Gheorghiu a inițiat un proiect de lege care se află în Parlament, prin care 2023 va fi declarat anul Ciprian Porumbescu. „Ciprian Porumbescu, un mare talent al Sucevei, al Bucovinei, un muzician de rezonanță internațională va fi omagiat în anul 2023 cu spectacole, lansări de carte, cu dezbateri din prima și până în ultima zi a anului”, a mai precizat vicepreședintele CJ Suceava. El a amintit că anul acesta a debutat, la Suceava, Festivalul Internațional Ciprian Porumbescu, un eveniment care a avut foarte multe rezonanțe extrem de interesante, cu aprecieri unanime din partea participanților. „Din acest motiv dorim să îl dezvoltăm acest festival în anii următori. De asemenea, în 2023 vom aveam evenimente organizate nu numai în țară, ci și în străinătate. În țară ne gândim la Suceava, Putna, Brașov, Timișoara și București, dar ne gândim să le organizăm și în străinătate, la Viena, în Austria, dar și în Italia și în Albania. Prin urmare îi anunț acum pe toți sucevenii și pe toți iubitorii marelui artist că suntem pregătiți și demarăm procedurile pentru ca anul 2023 să fie anul Ciprian Porumbescu”, a declarat Niculai Barbă. El a mai spus că CJ Suceava va sprijini și editarea unei cărți intitulate „Jurnalul lui Ciprian Porumbescu”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niculai Barbă: În Anul Ciprian Porumbescu vor fi organizate numeroase evenimente în țară și străinătate.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niculai Barbă: În Anul Ciprian Porumbescu vor fi organizate numeroase evenimente în țară și străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei