Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 234 (8151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DREPT LA REPLICĂ

privind articolul

 “Furt de apă și facturarea apei neconforme din partea ACET, două din aspectele unor plângeri penale”

 

În urma apariției articolului cu titlul de mai sus în „Monitorul de Suceava” sub semnătura redactorului Sandrinio Neagu, DSP Suceava consideră defăimătoare și nefundamentată afirmația făcută în articolul publicat în data de 03.10.2022, afirmație care lezează imaginea instituției și solicită publicarea următoarelor :

„În cursul anului 2021, în urma sesizării nr.25733/2021, reprezentanții Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava au efectuat verificări la nivelul Stației de apă Măneuți, stație de apă administrată de către ACET SA Suceava, iar în urma acestor verificări, au rezultat următoarele :

  • În conformitate cu prevederile Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile și a prevederilor HG nr.974/2004, DSP Suceava verifică calitatea apei potabile furnizată populației de către ACET SA Suceava, prin Stația de apă Măneuți, în baza unui contract anual de monitorizare de audit;
  • Conform datelor înregistrate în desfășurarea programelor anuale de monitorizare de audit se constată că, în urma analizării probelor de apă prin laboratoarele acreditate RENAR ale instituției noastre, nu au fost înregistrate rezultate neconforme din punct de vedere fizico-chimic sau microbiologic. Astfel,
    • În anul 2019 au fost recoltate – 52 probe bacteriene (din care 1 probă neconformă);

                                     – 52 probe chimice (din care 0 probe neconforme);

  • În anul 2020 au fost recoltate – 49 probe bacteriene (din care 1 probă neconformă);

                                     – 49 probe chimice (din care 0 probe neconforme);

  • În anul 2021 au fost recoltate – 54 probe bacteriene (din care 1 probă neconformă);

                                     – 54 probe chimice (din care 0 probe neconforme);

Arătăm că, în urma controlului desfășurat la Stația de apă Măneuți, reprezentanții Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava au dispus în luna martie 2021 măsura instituirii zonelor de protecție sanitară la nivelul Stației de apă Măneuți, conform prevederilor HG nr.930/2005, constatându-se ulterior că măsura dispusă nu a fost dusă la îndeplinire, drept pentru care, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin prevederile legale în vigoare privind protejarea surselor de apă folosite la producerea apei pentru consumul uman, ACET SA Suceava a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 10.000 lei, conform dispozițiilor HG nr. 857/2011. De asemenea, a fost dispusă măsura de dotare a sistemului de colectare a reziduurilor lichide cu o fosă septică vidanjabilă nouă, conformă cu prevederile legislației aferente în vigoare și în parametrii de securitate garantați de producător.

În luna aprilie 2022, Ministerul Sănătății a dispus o acțiune tematică  de control privind aprovizionarea cu apă a localităților din mediul urban, la nivel național. În cadrul acestei acțiuni tematice, a fost controlată și Stația de apă Măneuți și nu au fost depistate deficiențe.

Până la 31.08.2022, în anul 2022, la Stația de apă Măneuți, conform contractului anual de monitorizare,  au fost recoltate 68 de probe bacteriene (din care 0 probe neconforme) și 68 de probe chimice (din care 0 probe neconforme)”.

În concluzie, Direcția de Sănătate Publică Suceava, prin obiectul de activitate al instituției, nu permite existența unor situații precum cele incriminate în articol, care să conducă la „riscuri majore asupra sănătății populației” județului.

De asemenea, DSP Suceava este o instituție modernă, deschisă spre transparență și dialog, care respectă și aplică Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, prin care „orice persoană are dreptul să solicite și să obțină de la autoritățile și instituțiile publice, în condițiile prezentei legi, informațiile de interes public”.

 

          Director executiv,                  Purtător de cuvânt al DSP Suceava,

       Farm. Olivia Ioana Vlad                            Consilier Gabriela Băncilă

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DREPT LA REPLICĂ.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DREPT LA REPLICĂ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei