Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 234 (8151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Cum îi găsim? Și-i tot votăm!!

          Voltaire spunea că politica a început când ticălosul a întâlnit prostul!     În alt limbaj, nu ca al meu! Se poate spune că electoratul nu e ticălos! Iar persistența în a-i vota pe aceiași este cel puțin curioasă, dacă nu altceva!

          Candidatul ideal nu există, cum nu există nici alesul excepțional! Mulți spun că au ales răul cel mai mic sau demnitarul cu cele mai puține probleme! Deci toți au „probleme”, dar de nivel deosebit! Se pune în mod firesc întrebarea: toți cei care aspiră la funcții sunt hoți, fără scrupule și puțin dotați „mintal”, dar se pot manifesta „plenar” doar ajunși la „butoane” sau avem noi românii o „plăcere masochistă” de a ne pune în frunte asemenea „specimene”? E de discutat, dar am impresia că prea „greșim” constant pentru a fi doar o întâmplare!

          Consecințele au fost superb și scurt rezumate de Churchill când a spus: „Alegeți proști și vă minunați de dezastru”! Nu credeți că această zicere reflectă și realitatea românească, deși el se referea la Marea Britanie? Eu zic că da și aștept să fiu contrazis, dar nu cu unul, două exemple (care există!!) deoarece „cu o floare nu se face primăvară” și nici cu un profesionist nu vom avea guvernare-administrare competentă!

          Revenind la întrebarea din titlu, ar fi foarte interesant de aflat cum i-au „găsit” partidele, i-au învățat „poezii de partid” și ne-au „aburit” suficient ca să-i votăm! De ce un anume inginer, profesor, economist, maistru, șofer a ajuns să ne reprezinte, deși înainte nu se evidenția cu nimic? Ce calități îi recomandă, cu ce „daruri” i-a înzestrat Cel de Sus pentru a fi aleși? Personal am doar bănuieli! Îndeplinesc categoric ordinele, dar se pune întrebarea cine dă respectivele ordine care nu ne favorizează în cea mai mare parte?

          Au fonduri pentru a-și susține campania electorală, pe față și ascuns! Nu atentează la structura ierarhică în partid și de aceea avem lideri „pe viață”! Și încă alte „calități” care ies la vedere doar în politică și administrație, ce se susțin reciproc, de altfel.

          Sunt votați de membrii și simpatizanții de partid și de cumplit de puțini români care nu sunt „captivi politic”! Apar doar ei pe liste și ne pun în postura de a alege între a nu merge la vot sau a pune ștampila pe „răul cel mai mic”!

          Cam așa s-a constituit și există actuala clasă politică! Subiectul nu l-am acoperit nici pe departe!

          Prin Suceava am remarcat, în parcuri, un număr mare de pini uscați (Curtea Domnească, serpentine, etc.)! Este clar o afecțiune a copacilor, despre care trebuie să se pronunțe silvicultorii! D-na vice Munteanu, ar fi necesar un demers până nu se extinde la toți pinii!

          Ar fi de dorit ca funcționarii Primăriei să aibă o zi pe lună în care să viziteze o zonă a orașului (nu cea în care locuiesc). Și să facă un scurt raport privind neregulile, inclusiv cele expuse de locuitori! Nu este ideea mea! Am remarcat-o într-o altă localitate din țară. Rezultatele „plimbării” funcționarilor sunt benefice spre foarte bune!

          Premierul Ciucă se gândește (de fapt a primit ordin) să repună pe tapet proiectul public-privat pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov! A aflat că nu sunt alte surse de finanțare! Știe și „Gâgă”! Nu cel de la USR!! Se opune!

          Taxa pe lăcomie, atât de înjurată de „analiști și comentatori” care se pricep la toate (ca Ceaușescu), ce a fost propusă de Teodorovici (un foarte bun ministru la Finanțe și Fonduri Europene) apare acum! Foarte bine! Este în Germania (o spun pentru Klaus care conduce tot în România) de mult timp.

 

Dan Strutinschi

 

P.S. Trecând pe lângă Catedrala Ortodoxă mă tot întreb dacă edificiul are ceva din arhitectura religioasă moldovenească cu care ne mândrim? Personal nu cred!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum îi găsim? Și-i tot votăm!!.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum îi găsim? Și-i tot votăm!!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei